Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
Pirja e ujit me shishe dhe gota plastike shkakton migrenë Reviewed by Momizat on . Studimi i fundit tregon se pirja e ujit me gota plastike dhe shishe shkakton dhimbje koke. Bisphenol A (BPA) i cili është përbërës i plastikës tashmë është i li Studimi i fundit tregon se pirja e ujit me gota plastike dhe shishe shkakton dhimbje koke. Bisphenol A (BPA) i cili është përbërës i plastikës tashmë është i li Rating: 0
You Are Here: Home » Këshilla mjeksore » Pirja e ujit me shishe dhe gota plastike shkakton migrenë

Pirja e ujit me shishe dhe gota plastike shkakton migrenë

Studimi i fundit tregon se pirja e ujit me gota plastike dhe shishe shkakton dhimbje koke.Plastic-bottles

Bisphenol A (BPA) i cili është përbërës i plastikës tashmë është i lidhur me një sërë problemesh shëndetësore, duke përfshirë obezitetin, infertilitetin dhe sulmet në zemër.

Studimi i fundit i publikuar në revistën “Shkenca Toksikologjike” , tregon se plastiket shkaktojnë dhimbje koke dhe efekte të tjera negative, që prekin 1 në 7 të rritur në Mbretërinë e Bashkuar.

Hulumtuesit sugjerojnë njerëzit që vuajnë nga Migrena, që të kufizojnë përdorimin e shisheve, gotave, apo gjithçka tjetër që është plastike.

Shisheja е plastikës ka një kod poshtë saj… varësisht se çfarë lloji të plastikës përmban ajo, kështu vlerësohet sa është e mirë, apo e keqe shisheja përkatëse.

Shisheja që ka kod ku shkruan  PET, është për 1 shfrytëzim.

Shisheja me numër/kod 2, është më e mirë.

Shisheja me nr. 3 është helmuese.

Shisheja me nr. 4 është e mirë.

Shisheja me nr. 5 është e mirë

Shisheja me nr. 6, kancerogjene.

Shisheja me nr. 7, më e keqja

Por pavaresishte kodit qe ka shisheja perseri eshte me mire te largohemi nga perdorimi i shisheve te plastikes dhe ne vend te tyre te perdorim shishe nga qelqi.

About The Author

Number of Entries : 448

Leave a Comment

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top