Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
Efektet e duhanit te fëmijët që rriten në prani të tij Reviewed by Momizat on . Shkencëtarët kanë vendosur lidhjen midis duhanit që pihet në prani të fëmijëve dhe sëmundjeve të frymëmarrjes kur ata rriten. Një studim i paraqitur pranë Shoqa Shkencëtarët kanë vendosur lidhjen midis duhanit që pihet në prani të fëmijëve dhe sëmundjeve të frymëmarrjes kur ata rriten. Një studim i paraqitur pranë Shoqa Rating: 0
You Are Here: Home » Këshilla mjeksore » Efektet e duhanit te fëmijët që rriten në prani të tij

Efektet e duhanit te fëmijët që rriten në prani të tij

Shkencëtarët kanë vendosur lidhjen midis duhanit që pihet në prani të fëmijëve dhe sëmundjeve të frymëmarrjes kur ata rriten.

Një studim i paraqitur pranë Shoqatës Amerikane të Kraharorit thotë se fëmijët nuk i tejkalojnë dëmet e shkaktuara nga tymi i duhanit, ndërsa rriten.baby-is-afraid-of-smoke

Autorët vëzhguan rreth 400 persona nga fëmijëria deri në moshën e hershme madhore, dhe zbuluan se ekspozimi ndaj tymit të duhanit në fëmijëri u shoqërua ndjeshëm me simptoma të vazhdueshme vështirësie në frymëmarrje, duke përfshirë:

-Bllokim hundësh

-Kollitje

-Ftohje kronike

Autorët thonë se këto simptoma në moshë madhore mund t’i bëjnë këta persona më të ndjeshëm ndaj problemeve në mushkëri dhe në sistemin e frymëmarrjes, ndërsa moshohen.

Autorët e studimit thonë gjithashtu se rreziku më i madh i fëmijëve ndaj një ekspozimi të tillë vjen nga prindërit që pinë duhan./noa/

About The Author

Number of Entries : 448

Leave a Comment

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top