Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
E bardha e vezës, mjekues magjik për djegie! Reviewed by Momizat on . Keshilla, si te veprojme ne raste djegiesh. E bardha e vezës, është një shërues magjik kundër djegieve! Një djalë i ri, po spërkaste lëndinën dhe shkurret e tij Keshilla, si te veprojme ne raste djegiesh. E bardha e vezës, është një shërues magjik kundër djegieve! Një djalë i ri, po spërkaste lëndinën dhe shkurret e tij Rating: 0
You Are Here: Home » Këshilla mjeksore » E bardha e vezës, mjekues magjik për djegie!

E bardha e vezës, mjekues magjik për djegie!

Keshilla, si te veprojme ne raste djegiesh.

E bardha e vezës, është një shërues magjik kundër djegieve!

Një djalë i ri, po spërkaste lëndinën dhe shkurret e tij me pesticide dhe donte të kontrollonte përmbajtjen e barrelës për të parë se sa pesticide kishte në të. Ai e ngriti mbulesën dhe ndezi dritën. Avujt u ndezën në fytyrën e tij si zjarr dhe e ngulfatën atë. Ai kërceu nga vendi duke bërtitur.
Një komshija e tij doli jashtë më një dyzinë me vezë dhe tas duke bërtitur: -‘ Sillni më shumë vezë këtu!’

Ajo i theu ato, duke ndarë të bardhat nga të verdhat.eggs-burn-heal-2
Një tjetër komshije e ndihmoi gruan që të vendoste të bardhat e vezëve mbi fytyrën e djalit të ri.
Kur mbërriti ambulanca dhe stafi pa djalin e ri, ata e pyetën se kush e kishtë bërë këtë.
Të gjithë treguan për gruan që e ndihmoi.
Ata e përgëzuan atë dhe i thanë: -‘ Ti ja shpëtove fytyrën këtij djali të ri!’
Në fund të verës, djali i ri i dërgoi kësaj gruaje një buqetë me trëndafila për ta falenderuar atë. Fytyra e tij ishte si lëkura e një bebi.

Dikur një grua tjetër dogji dorën e saj me ujë të nxehtë. Ajo fillimisht vendosi ujë të ftohtë në dorën e saj, ndau 2 vezë të bardhat nga të verdhat dhe i vendosi të bardhat në lëkurë. Ata ja thanë lëkurën dhe formuan një shtresë mbrojtëse.
Më vonë ajo mësoi se të bardhat e vezëve janë kolagjenë natyralë dhe lëkura e saj u shërua plotësisht pa asnjë shenjë djegieje pas 10 ditësh!

Kujdes: Kjo vlen vetëm për djegjet e shkallës së parë, eventualisht të dytë, kursesi për shkallën e tretë ku ka dëmtim të thellë të lëkurës.

About The Author

Number of Entries : 448

Leave a Comment

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top