Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
Dieta për përmirësim të trurit, memorie dhe kujtesë Reviewed by Momizat on . Ekziston një dietë e cila ndikon në stimulimin e trurit dhe përmirëson memorien dhe të mësuarit. Për të pasur një dietë të tillë është e rëndësishme që të keni Ekziston një dietë e cila ndikon në stimulimin e trurit dhe përmirëson memorien dhe të mësuarit. Për të pasur një dietë të tillë është e rëndësishme që të keni Rating: 0
You Are Here: Home » Mjeksia Bimore » Dieta për përmirësim të trurit, memorie dhe kujtesë

Dieta për përmirësim të trurit, memorie dhe kujtesë

Ekziston një dietë e cila ndikon në stimulimin e trurit dhe përmirëson memorien dhe të mësuarit. Për të pasur një dietë të tillë është e rëndësishme që të keni speca djegës, majdanoz, trumzë dhe kamomil.

Bimët dhe erëzat përmbajnë nivele të larta të përbërësit apigjeninë, i cili përmirëson formimin e neuroneve dhe forcon lidhjet midis qelizave nervore.Spices

Shkencëtarët brazilianë thonë se apigjenina, pjesë e një grupi të substancave të quajtura flavonoide, ka potencialin që t’i trajtojë sëmundjet sikur që janë skizofrenia, depresioni, sëmundja e Alzheimerit dhe ajo e Parkinsonit.

Ky është studimi i parë që tregon efektet direkte pozitive të apigjeninës në qelizat njerëzore. Analizat laboratorike tregojnë se qelizat e trungut trunor të njeriut, të cilat trajtohen me apigjeninë, shndërrohen në neurone pas 25 ditësh dhe krijojnë lidhje të forta, të sofistikuara./albeu/

About The Author

Number of Entries : 448

Leave a Comment

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top