Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Pyetje & Pergjigje (Page 3)

Si të rrisim epshin seksual te mashkulli ?

Epshi seksual në jetën e mashkullit në përgjithësi fillon rreth pubertetit. Kjo është koha kur hormonet kanë nivel të lartë dhe kur eksperimentimi seksual ka filluar. Në një skenar perfekt, ky epsh seksual do mbetet i lartë për disa vite në vazhdim. Por me kalimin e kohës dhe mosha fillon e rritet, epshi shpesh pëson ulje. Kur ndodhë kjo gjë, mundë të jetë një gjë e rëndë për tu pëerballuar dhe mundë të shk ...

Read more

Si ta ulni epshin tuaj seksual ?

Si edhe cdo gjë tjetër, epshi i tepërt seksual mundë të jetë dicka e keqe. Shumë individë kanë epsh të lartë seksual, duke dhënë si pasojë sjelljen e tyre të hutuar në punë dhe në shtëpi. Një epsh i lartë seksual shpesh rezulton me sjellje agresive të lartë, dhe gjithashtu mundë të sjellë deri të varshmëria nga seksi. Nëse ju keni epsh seksual të rritur dhe keni dëshirë ta lehtësoni veten nga prezenca e saj ...

Read more

A ekziston lidhja ndërmjet alkoolit dhe kancerit?

Përse Islami e ndaloi alkoolin rreptësisht? Të lexojmë këtë lajm të ri shkencor dhe ta falënderojmë Allahun për mësimet islame. Një studim të cilin e publikoi rrjeti BBC më datë 22.03.2008 vërteton se gratë të cilat konsumojnë çdo ditë një gotë alkool i ekspozohen sëmundjes së kancerit të gjirit deri në 50 %. Kjo do të thotë se gjysma e grave të cilat konsumojnë alkool goditen me këtë lloj kanceri! Raportet ...

Read more

Planifikimi familjar ?

Akademia e Fikhut Islam në Mekë Sesioni i tretë / vendimi i parë Data: 30/04/1400h ose 18/03/1980 e.s. Asambleja e Akademisë së Fikhut Islam, mori në shqyrtim temën e kufizimit të lindjeve ose siç quhet ndryshe në mënyrë eufemike “planifikimi familjar” dhe pasi diskutoi dhe shkëmbeu idetë rreth kësaj çështje vendosi njëzëri si më poshtë: Nisur nga fakti se feja islame nxit në shtimin e pasardhësve muslimanë ...

Read more

Fekondimi artificial (in vitro) ?

Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi nr. 16 (4/3) Fekondimi artificial (in vitro) Asambleja e Akademisë së Fikhut Islam e mbledhur në sesionin e saj të tretë në Aman, kryeqytetin e Mbretërisë Jordaneze Hashimite në datat 8-13 Sefer 1407 h. /11-16 Tetor 1986 e.s. pasi mori në shqyrtim studimet e paraqitura rreth fekondimit artificial (in vitro) dhe dëgjoi shpjegimin e mjekëve specialistë, iu bë e qa ...

Read more

Transplantimi i organeve të trupit ?

Akademia e Fikhut Islam me qendër në Mekë Subjekti: Transplantimi i organeve të trupit Lavdërimi i takon vetëm Allahut, paqja dhe bekimi i Tij qoftë për Profetin tonë, pas të cilit nuk vjen profet tjetër. Asambleja e Akademisë që Fikhut Islam në sesionin e saj të tetë të zhvilluar në Mekën e nderuar në qendrën e Ligës së Botës Islame, nga data 28 Rebiul Ahar 1405 h – 7 Xhumadil Ula 1405 h. / 19-28 Janar 198 ...

Read more

Rregullat e zbulimi të vendeve të turpshme gjatë kurimit ?

Rregullat e zbulimi të vendeve të turpshme gjatë kurimit Lavdia i takon Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin për Profetin tonë Muhamed, pas të cilit nuk ka profet tjetër, për familjen dhe shokët e tij. Asambleja e Akademisë së Fikhut Islam, pranë Ligës së Botës Islame, në Sesioni e saj të katërmbëdhjetë të mbajtur në Mekën e nderuar në datën 20 Shaban 1415/ 21 Janar 1995 shqyrtoi temën e mësipërme dhe v ...

Read more

Abortimi i fetusit të deformuar ?

Abortimi i fetusit të deformuar Akademia e Fikhut Islam me qendër në Mekë Lavdia i takon Allahut, të vetëm e të pashoq, paqja dhe bekimet qofshin për Profetin tonë Muhamed, pas të cilit nuk ka profet tjetër. Asambleja e Akademisë së Fikhut Islam, nën Ligën e Botës Islame në sesionin e saj të dymbëdhjetë të zhvilluar në Mekën e Nderuar, në periudhën ndërmjet 15-22 Rexheb 1410 h. /10-17 Shkurt 1990 shqyrtoi t ...

Read more

Përdorimi i ilaçeve që përmbajnë alkool dhe drogë ?

Përdorimi i ilaçeve që përmbajnë alkool dhe drogë Akademia e Fikhut Islam me qendër në Mekë Së pari: Nuk lejohet përdorimi i drejtpërdrejtë i pijeve dehëse, si bar kurues. Argument për këtë është thënia e të Dërguarit të Allahut (alejhi salatu ue selam): “Allahu nuk e ka vendosur shërimin tuaj në gjërat që ua ka ndaluar.” (Trasmeton Buhariu) Gjithashtu i Dërguari i Allahut (alejhi salatu ue selam) ka thënë: ...

Read more

Kirurgjia kozmetike ?

Kirurgjia kozmetike Akademia Ndërkombëtare e Fikhut Islam Vendimi nr. 173, 18/11 Asambleja e Akademisë Ndërkombëtare të Fikhut Islam, e dalë nga Organizata e Konferencës Islamike, e mbledhur në sesionin e saj të tetëmbëdhjetë në Buterxhaja (Malejzi), në datat 24-29/06/ 1428 h. 9-14 Korrik 2007, pasi mori në shqyrtim studimet e paraqitura në Akademi rreth kirurgjisë kozmetike dhe dispozitat që lidhen me të d ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top