Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Pyetje & Pergjigje (Page 2)

Macat dhe mbajtja e tyre !?

Macat nuk konsiderohen si naxhis (të papastërta). Prej tyre është transmetimi i Aishes (All-llahu qoftë i kënaqur me të), të cilës një grua i solli diçka për të ngrënë derisa ajo ishte duke u falur. Ajo ia bëri me shenjë asaj gruaje që ta lërë enën me ushqim poshtë. Derisa falej Aisha radijAllahu anhu, një mace filloi të hajë nga ena me ushqim. Pasi e fali namazin, Aisha hëngri nga ajo enë duke thënë: "I De ...

Read more

Si u bë Nikolla i Shenjtë (Sveti Nikolla) një ‘Babadimër’ ?

Karakteri i gjyshit të buzëqeshur, me kostume të kuqe, në fund të çdo viti futet në shtëpitë tona në mënyra të ndryshme. Megjithatë, shumë pak dihet se si u krijua Babadimri, e aq më pak se kush ishte pararendësi i tij. Të dhënat e para për Nikollën e Shenjtë, një peshkop dhe humanist nga Azia e Vogël, datojnë nga shekulli i katër i erës sonë. I njohur për humanitetin dhe bujarinë e tij, Nikolla i Shenjt, i ...

Read more

Ja pse Pejgamberi alejhi selam na ka porositur t’i tundim çarçafët para gjumit?

Shikoni insektin në foto! Insekti është zmadhuar mijëra herë në mikroskop. Bëhet fjalë për morra që kryesisht jetojnë në batanije, çarçafë dhe jastëkë, ndërsa larja dhe pastrimi i këtyre nuk ndikon tek ato insekte. Në përgjithësi ushqehen me qelizat e vdekura që bien nga lëkura e njeriut. Njëra nga gjërat që shkatërron ato është që çarçafët apo batanijet të ekspozohen në diell. Ndërsa mënyra e dytë shumë ef ...

Read more

Fëmijët janë pesë lloje !?

  Fëmijët janë pesë lloje: 1. Disa fëmijë (i drejtoftë Allahu!) nuk i zbatojnë urdhrat e prindërve të tyre. Ata janë të pabindur dhe gjynahqarë. 2. Disa të tjerë zbatojnë atë që i urdhërojnë prindërit e tyre mirëpo jo me qejf. Të tillët nuk shpërblehen për këtë. 3. Disa të tjerë e zbatojnë atë që i urdhërojnë prindërit mirëpo këtë ua përmendin atyre dhe të tjerëve, i fyejnë dhe ngrenë zërin kundrejt ty ...

Read more

ILAÇI I BRENGAVE DHE I PIKËLLIMIT !

Dijetari Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajt, thotë: “Merrni nga unë këto dy këshilla, të cilat nuk dua t’i ruaj vetëm se për vete; vetja ime nuk do të jetoj përgjithmonë!! - Këshilla e parë: Mos lejo të kalon dita jote pa mos e thënë këtë lutje:“All-llahume in-ni eudhu bike minel hem-mi ve huzni, vel axhzi vel keseli vel buhli vel xhubni, ve dale’id dejni ve galebetir-rixhal”.(O Allahu im, kërkoj mbrojtj ...

Read more

Dispozita për shkuarjen te fallxhori, profeti (mashtruesi) dhe sihirbazi ?

Dispozita rreth kësaj mund të ndahet në dy lloje: 1. Ai që shkon tek personat e lartëpërmendur dhe i pyetë, edhe pse nuk beson në ta, është rreptësisht e ndaluar dhe një prej mëkateve të mëdha. Të tillit namazi nuk do t'i pranohet dyzet ditë. Argument për këtë janë fjalët e Pejgamberit salallahu alejhi ue selem, kur ka thënë: ''Kush shkon te fallxhori (magjistari) dhe e pyetë për diçka, nuk do t'i pranohet ...

Read more

Si të largojmë gurët në veshka për vetëm 10 ditë me ndihmën e melit ?

Meli i artë është lloj drithi, i cili qëndron në krye të drithrave për nga ana shëndetsore.Meli është lloj drithi me kërcell të hollë e me gjethe si të grurit, që nxjerr sipër një kokë të mbushur me kokrra shumë të vogla. Eshtë shumë i pasur me minerale: magnez, kalium, fosfor, squfur, silic dhe hekur. Për shkak se është një nga drithërat pa gluten, preferohet shumë nga personat që kanë alergji në gluten. M ...

Read more

Fazat e jetës bashkëshortore !?

Faza e parë: Njohja (prej 1 deri në 3 vjet): Kjo është faza e njohjes së bashkëshortëve mes vete, njohja e çelësave dhe lumenjve. Allahu i Madhërishëm thotë: ''Jetoni e silluni mirë me to! Në qoftë se ato nuk ju pëlqejnë aq shumë, (duroni!) sepse është e mundur që juve të mos ju pëlqejë diçka, por që Allahu në atë do t’ju sjellë shumë të mira.'' [ Kur'an, Nisa : 19] Faza e dytë: Harmonia (prej 3 deri në 5 v ...

Read more

Pse qelizat nervore nuk ndahen ?

Qelizat që ndërtojnë organizmin tonë janë katër llojesh : epiteliale, lidhore, muskulore dhe nervore. Qelizat nervore përmbajnë një cilësi shumë karakteristike; ato te personat e rritur e humbin aftësinë e ndarjes (shumëzimit) dhe nuk mund të ripërtërihen. Prandaj nëse dëmtohen si pasojë e ndonjë sëmundje apo e lëndimit, ato nuk mund të kompensohen. Dr.Jusuf Izzudin (hulumtues bashkëkohor) na tregon arsyet ...

Read more

Dallimi ndërmjet Cajit të Gjelbër dhe Cajit të Zi (ceulon tea) ?

Caji i zi dhe ai i gjelbër rrjedhin nga bima Cmellia sinesis. Në të dy rastet mblidhen sythet dhe gjethet nga shtresat e epërme të bimës. Atëherë ku qëndron dallimi ? Dallimi ndërtohet nga procesi i prodhimit, oksidimit dhe nga proqeset kimike të cilat pasojnë gjatë përgatitjes.   Caji i gjelbër Për tu prodhuar caji i gjelbër, gjethet mblidhen, thahen dhe pastaj përpunohen me anë të avullit (stil japon ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top