Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Pyetje & Pergjigje

Pse duhet të dini grupin tuaj të gjakut?

Bisedë me dy ekspertë të kësaj çështje për rëndësinë e të diturit të grupit të gjakut, dhe ja disa arsye se pse duhet të dini se cilit grup i takoni. Ju jep pasqyrë më të thellë për gjenetikën tuaj Kur e dini se cilit grup të gjakut i takoni, keni ide më tepër se si reagon trupi juaj ndaj ushqimeve të caktuara, e dini se ndaj cilave sëmundje jeni e dobët, si reagoni natyrshëm ndaj stresit, si plakeni dhe sh ...

Read more

Si ta gjej lumturinë bashkëshortore?

Nuk ka të lumtur përpos se atë që Allahu e lumturon. E kur Allahu dëshiron që një burrë ta bëj të lumtur me gruan e tij, dhe një grua ta bëj të lumtur me burrin e saj, i furnizon me lutjepërpara martesës. Pra, përpara se të biejnë në përgjegjësit e jetës bashkëshortore dhe në ruajtjen e emaneteve, Ai – i madhëruar qoftë – ua hapë dyertë e duave, lutjeve dhe përgjërimeve. E më pas ata i gjen duke kërkuar nga ...

Read more

A PRISHET AGJERIMI ME PRAKTIKIMIN E HIXHAMES?

Nxjerrja e gjakut me anë të hixhames! Dijetarët Islam në lidhje me daljen e gjakut nëpërmjet hixhames kanë dy mendime: Një grup prej tyre janë të mendimit se dalja e gjakut me anë të hixhames nuk e prish agjërimin; këtë mendim e kanë Hanefitë, Malikitë dhe Shafitë, këta janë argumentuar me hadithin e Ibnu Abasit se Profeti salallahu alejhi ue selem, ka bërë hixhame kur ka qenë agjërueshëm dhe me ihram" . Bu ...

Read more

A e prishë agjërimin dalja e gjakut nga hunda?

Nuk e prishë agjërimin dalja e gjakut nga hunda, edhe nëse është shumë,               sepse ajo nuk ndodhë me deshirë të njeriut. (Sheikh Ibn Uthejmini) Nëse gjaku arrinë barkun e njeriut, pa qëllim, nuk prishë agjërimin,                           sepse All-llahu subhanehu ue teala, thotë: “Allahu nuk e rëndon askënd mbi mundësitë që ai ka. Secili merr shpërblim për atë (të mirë) që ka fituar dhe (po kështu ...

Read more

A e prishë marrja erë e parfumit agjërimin ?

Parfumi është i lejuar në fillim të ditës dhe në mbarim të saj, pa marrë parasysh se a është parfumi në formë të avulltë apo i lëngët. Vetëm se duhet patur kujdes ngase nuk lejohet që parfumi në formë të avulltë të thithet me hundë për shkak se ai përmban disa pjesë të dukshme të cilat nëse i thithë me hundë, ato kalojnë brenda hundës e pastaj deri në lukth.                                         Pejgamber ...

Read more

Hixhami – hedhja e kupave gjatë agjërimit ?

Profeti alejhi selam ka hedhur kupa, edhe kur ka qenë agjërueshëm.               Megjithatë nëse ky veprim çon në dobësimin e personit, atëherë është i papëlqyeshëm.                                                                                                                       Thabit El Bunani ka pyetur Enesin, nëse e konsideronin të papëlqyeshme apo jo hedhjen e kupave në kohën e Profetit alejhi sela ...

Read more

Pse hudhrën duhet ngrënë kur e kemi stomakun bosh ?

Hudhra ka efekt dezinfektues, antibacterial dhe fungicide, duke u krahasuar me antibiotikët më të mirë, por kur ta hani në stomakun bosh, efekti është shumë më i fortë! Hudhra gjithmonë përdoret dhe shpesh rekomandohet nga ekspertët për rritjen e imunitetit dhe përfitimeve tjera shëndetësore. Megjithatë, çka ndodhë nëse hani hudhër në stomakun bosh? Shkencëtarët kanë zbuluar se konsumi i hudhrës në stomakun ...

Read more

• Si ta ndalojme Masturbimin – Këshilla të arta !?

Masturbimi është definuar si stimulim manual i organeve gjenitale , jo nga marrëdheniet seksuale , e cila veprohet për të prodhuar një orgazmë. Masturbimi është rreptësishtë i ndaluar në Sheriat. Një nga problemet me poshtëruese që një mashkull masturbues I vazhdueshëm vuan më vonë kur tenton te ketë marëdhënie seksuale është derdhja e pararkohshme ose dështimi për të mbajtur ereksionin e penisit (pra penis ...

Read more

Cila pjesë e ditës është më e përshtatshme për t’u marrë me sport?

Aktiviteti fizik nuk ka të njëjtin ndikim në organizëm sipas momentit të ditës kur e ushtroni. Personat që e ushtrojnë sportin në mëngjes nuk kanë të njëjtat efekte me ata që e ushtrojnë mbasdite apo në mbrëmje. Në mëngjes për të rënë në peshë Sipas një studimi amerikan, nëse bëni jogging pas zgjimit para se të hani mëngjesin, do të mësoheni më lehtë me ushtrimet fizike. Marrja me sport me stomakun bosh ndi ...

Read more

Mbajtja e qenit nga aspekti fetar dhe shkencor !?

Pyetja: E kam parë një përgjigje se mbajtja e qenit është e ndaluar të mbahet në shtëpi por ju lutem përgjigjuni se a ndryshon qëndrimi mbajtja në shtëpi apo mbajtja në oborr të shtëpisë. A lejohet të mbahet në oborr qeni nëse s’lejohet në shtëpi brenda? Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top