Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Psikologjia Islame (Page 5)

Shejh Nouman Ali Khan dhe vajza me veshje provokuese në lift?

Ngjarja është e vërtetë dhe ka ndodhur para disa viteve, deri sa Hoxha i njohur Nouman Ali Khan ishte për vizitë në një nga shtetet Amerikane ndodhë që pasi të kthehet nga ligjerata, të shkoj në hotel dhe futet në lift për të shkuar në katin përkatës, por papritur në lift futet edhe një vajzë me veshje provokative,dmth. shumë e zhveshur, e cila po ashtu shkonte diku.Kur e sheh këtë hoxha i nderuar e ulë kok ...

Read more

Kushtuar të rinjëve dhe të rejave !

Mos thuani se jeni të dashuruar mes vetë, sepse as vetë nuk e dini çka është dashuria dhe fjala ''Të Dua'', sepse po ta dinit kurrë nuk do kishit vazhduar të jeni bashkë pa kurorë por do ishit martuar menjëherë, pasi nuk ka kuptim kur ti i thua dikuj ''Të Dua'' dhe ende nuk je i/e martuar me atë e sa të rinjë arsyetohen se s'po kanë kushte, apo s'kanë shtëpi për tu martuar , ndërsa njëri tjetrit i thonë ''T ...

Read more

Lodhje e sistemit nervor? Ja zgjidhjet

Simptomat e stresit mund të kenë një reagim fizik, por është sistemi nervor që na ndihmon ne t’i bëjmë ballë stresit. Sistemi nervor ndihmon trupin të komunikojë dhe kontrollojë pjesë të ndryshme. Sistemi nervor është i përbërë nga truri, qelizat nervore dhe fibrat nervore që përçojnë gjithë trupin. Në ditët e sotme ka shumë kërkesa dhe presione që kanë të bëjnë me punën dhe familjen. Është sistemi nervor q ...

Read more

Vlerat shëndetësore të Agjërimit

Fe të ndryshme, profetë të të gjitha religjioneve, e veqanërishtë Islami si feja më e përhapur në botë, Hipokrati, Aristoteli, Galen Paracelsus, Plato, Sokrati dhe shumë filozofë të mëdhenj, shkencëtarë dhe mjekë,  për shekuj me radhë kanë përdorur agjërimin si metodë të pastrimit, shërimit dhe rigjallërimit të trupit, fizikisht dhe shpirtërisht. Përveç tjerash agjërimi nuk duhet të mendohet se i takon vetë ...

Read more

O dijetar! Kam ardhur te ti …!

Një njeri i brengosur e kishte pyetur një dijetar duke i thënë: O dijetar! Kam ardhur te ti të më shpëtosh nga kjo brengë meqë nuk po mundem të gjej rehati. Dijetari ia ktheu: Do të të pyes dy pyetje dhe kërkoj që të më përgjigjesh. Njeriu i tha: Po! Dijetari e pyet: A ke ardhur në këtë botë me këto probleme të cilat të brengosin? Njeriu u përgjigj: Jo! Dijetari e pyet: Kur do ta lësh këtë botë, a do t`i ma ...

Read more

Abdul Sattar Edhi i njohur si ”Babai i jetimëve”

Përballja e parë e Abdusatarit me vuajtjen njerëzore ishte në moshën 11 vjeçare, kur nëna e tij ishte paralizuar fizikishtë dhe më vonë vuante njashtu edhe nga sëmundje mentale. Abdusatari kujdesej për të , dhe përkeqësimi i shëndetit të saj dhe vdekja përfundimishtë e zgjuan zemrën e madhe të tij dhe e ndryshuan jetën e tij përgjithmonë. Abdulsatari themeloi fondacionin Edhi, me një shumë të hollash prej v ...

Read more

Kantarioni për depresion dhe infeksione gjinekologjike

Kantarioni është treguar jashtëzakonisht i suksesshëm në shërimin e një numri të madh të sëmundjeve psiqike, nga depresioni deri tek trauma, dhe është vërtetuar se ka shumë më pak efekte të padëshirueshme nga antidepresivët tjerë. Kantarioni merret në formë të tonikut apo çajit, kurse në kohët e fundit mund të gjendet edhe në formë të kapsulave, që ndikon në disponim dhe rregullon baraspeshën emotive. Në mj ...

Read more

Macat dhe mbajtja e tyre !?

Macat nuk konsiderohen si naxhis (të papastërta). Prej tyre është transmetimi i Aishes (All-llahu qoftë i kënaqur me të), të cilës një grua i solli diçka për të ngrënë derisa ajo ishte duke u falur. Ajo ia bëri me shenjë asaj gruaje që ta lërë enën me ushqim poshtë. Derisa falej Aisha radijAllahu anhu, një mace filloi të hajë nga ena me ushqim. Pasi e fali namazin, Aisha hëngri nga ajo enë duke thënë: "I De ...

Read more

Jakubi alejhi selamdhe ndikimi i stresit psikik në humbjen e shikimit

''Dhe, ua ktheu shpinën (u largua prej tyre) e tha: "O dëshpërim i im për Jusufin, dhe nga pikëllimi iu zbardhën të dy sytë, po i përmbajtur (nga pikëllimi).'' ( Kur'an, Jusuf, : 84). Ky ajet na sqaron se si Jakubi a.s. u verbua shkaku i sulmit psikik, gjegjësisht stresit dhe reaksioneve të forta psiqike, si dhe nga pikëllimi i madh dhe mallëngjimi – të cilat i ndiente që kur morri lajmin e hidhur për humbj ...

Read more

Mësimi përmendësh i Kur’anit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor

Mësimi përmendësh i Kur’anit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor, tregojnë disa hulumtime të bëra në Arabinë Saudite. Sipas ueb sajtit Nurullah, Dr Ibrahim bin Saleh Sani, profesor i psikologjisë në universitetin Muhammad bin Saud në Riad, ka kryer një hulumtim që shqyrton se si mësimi përmendësh i Kur’anit mund të përmirësojë shëndetin mendor. Rezultatet tregojnë se ata që kanë mësuar përmendësh një ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top