Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Psikologjia Islame (Page 4)

“Oh i Dërguari i All-llahut, unë kam vepruar një mëkat të madh …

Musai alejhisselam dhe gruaja e penduar! Erdhi një grua tek Musai dhe i tha: "Oh i Dërguari i All-llahut, unë kam vepruar një mëkat të madh dhe jam penduar tek All-llahu, kështu që lute All-llahu që të më fal mua." Musai (alejhi ue sel-lem) e pyeti atë (gruan): "Çfarë mëkati ke vepruar ti?" Gruaja u përgjigj: "Unë kam bërë zina (amoralitet), pastaj e kam lindur një fëmijë dhe e kam mbytur." Atëherë Musai (a ...

Read more

”10” arsye pse duhet të lexoni çdo ditë

Benefitet e shumta të leximit nuk mund të përshkruhen, pasi që janë të panumërta. Kënaqësia e një libri të mirë është e pashpjegueshme. Këtu janë dhjetë arsye motivuese për lexim. Stimulimi mental – studimet tregojnë se të qendruarit i stimuluar mentalisht, mund ta ngadalësojë apo ta ndal tërësisht progresin e Alzhemajerit dhe çmendurisë, pasi që mbajtja e trurit aktiv parandalon atë nga humbja e fuqisë. Si ...

Read more

Si të dukeni i mençur?!

Flit qetë dhe qartë – Kur të flasësh, flit pastër dhe në një tempo. Fillo me mbajtjen e zërit në një nivel, sepse kur je i prirur për në bërtimë apo përshpëritje, mund të tingëllosh më pak inteligjent. Flit me gramatikë korrekte – kur të flasësh, përdor gramatikë korrekte sa më shumë që mundesh. Mos u shqetëso në qoftë se tingëllon sikur ligjërim, por sigurohu që e folura yte është korrekte. Kur përdor gram ...

Read more

Dhjetë shkaqet pse ke ndjenjë të lodhjes

Shkaku nr.1 :Gjumë i pamjaftueshëm Kjo gjë ka efekte negative në përqendrim dhe shëndet. Për adultet është e nevojshme të paktën 7- 8 orë gjumë cdo natë. E rëndësishme është vendosja e një programi të rregullt për gjumin. Një këshillë e thjeshtë, largoni Laptopin, celularin apo televizorin nga dhoma juaj e gjumit. Nëse këto masa nuk sjellin ndonjë përmirësim atëherë kërkoni ndihmën e mjekut specialist për n ...

Read more

Pi cigare , tymos ?

Pi cigare , tymos ? Po . Sa paketa në ditë ? Tre . Sa kushton njëra ? 5 euro. Sa kohe ke që pi ? Që 15 vjeç. Pra , nëse ti me të vërtetë ke tymosur që 15 vjeç , i bie që në muaj të shpenzosh 450 euro , e drejtë ? Po . Po a e ke menduar ndonjëherë që , 450 euro në muaj , për 15 vjet rrjesht , kanë kapur shifrën 81.000 euro , dhe nëse ti ti kishe hequr mënjanë në vend që t'i tymosje , tani do të kishe një Fer ...

Read more

• EJAKULIMI (DALJA E SPERMES)I PARAKOHSHEM “EP”

• EJAKULIMI (DALJA E SPERMES)I PARAKOHSHEM "EP" Definicioni, shkaqet, trajtimi ! DEFINICIONI Është pothuajse e pamundur për të marrë një përkufizim të saktë ejakulimit parakohshem: atë që disa çifte e konsiderojnë një gjatësi të kënaqshme të raportit seksual munde të jetë shumë e papërshtatshme për të tjerët. Në vitin 2006 Kongresi i Shoqërisë Evropiane për Mjekesine seksuale ,ne një gazetë kërkimi amerikan ...

Read more

• Si ta ndalojme Masturbimin – Këshilla të arta !?

Masturbimi është definuar si stimulim manual i organeve gjenitale , jo nga marrëdheniet seksuale , e cila veprohet për të prodhuar një orgazmë. Masturbimi është rreptësishtë i ndaluar në Sheriat. Një nga problemet me poshtëruese që një mashkull masturbues I vazhdueshëm vuan më vonë kur tenton te ketë marëdhënie seksuale është derdhja e pararkohshme ose dështimi për të mbajtur ereksionin e penisit (pra penis ...

Read more

Si shkatërrohet një qytetërim !?

Një Orientalist thotë: - Nëse doni të shkatërroni qytetërimin e një populli janë tre hapa që duhet realizuar : 1 / Rrënimi i familjes 2 / Rrënimi i arsimit. 3 / Rrënimi i modeleve dhe referencave. * Për të shkatërruar familjen: duhet zhduket roli (Nënë), bëre të ndihet e turpëruar nga të qenurit edukatore e shtëpisë "Amvise". * Mënyra për të shkatërruar arsimin: Përkushtoju (mësuesit), bëre atë të pa rëndës ...

Read more

Muzika dhe instrumentet muzikore në Islam ?

Thotë Allahu i Madhëruar në Kur'an: "Allahu e shpalli të folmën më të mirë, librin, të ngjajshëm në mrekulli, të përsëritur herë pas herë (me keshilla e dispozita), qe prej (degjimit të) tij rrënqethen lëkurat e atyre që i kanë dronë Zotit të tyre, e pastaj me përkujtim ndaj Allahut u qetësohen lëkurat dhe zemrat e tyre. Ky (libër) është udhëzim I Allahut, me të udhëzon atë që do. E atë që Allahu e lë të hu ...

Read more

Kushtuar prindërve dhe edukatës që ata u japin vajzave të tyre?

A marrin vajzat tuaja shembull të keq dhe vishen si këto me të cilat Allahu është i hidhëruar shumë:Lady Gaga, Kardashian, Beyonce,Lindsay Lohan,etj? Apo vajzat tuaja marrin shembull nga këto 4 gra të ndershme që Allahu krenohet me ato :Merjemja (vajza e Imranit alejhi selam), Asia radijAllahu anhu (gruaja e faraonit), Hatixhja(vajza Huejlid), Fatimja (vajza e Muhamedit alejhi selam). Cilin shembull ua ke m ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top