Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Psikologjia Islame (Page 2)

“Depresioni ndërmjet yshtjes dhe të vërtetës!”

E takojmë një djalosh të ri, të goditur me sindromat e depresionit. Disa prej njerëzve i thonë se ai duhet të shkoj e të vizitohet te rukjexhinjët, e disa të tjerë e endin nëpër hajmalia e fallxhorë! E që të dyja rrugët janë rrugë të gabuara, dhe, bindshmërisht po e them se, janë edhe të paefektshme (provojeni do të shihni!) dhe kjo ndodh për një arsye: Sepse depresioni nuk buron nga shpirti, (siç ndodh me ...

Read more

Shejtani dhe Egoja !

Kur Ademi dhe Havaja, prindërit tanë, prej të cilëve, buron tërë lloji njerëzor, e hëngrën pemën e ndaluar, ishte çfarë ishte ajo, e dimë ne të gjithë, sipas asaj që na tregon Allahu i Lartëmadhërishëm në Kuranin Fisnik, se këtë konspiracion e përgaditi Iblisi, djalli, i cili në esencë është xhinn. Pra ai i mashtroi njerëzit e parë, duke ua përkujtuar përjetshmërinë, pavdekësinë, pasi e dinte ai, se krijesa ...

Read more

Shpenzoni shumë kohë në telefonin tuaj? Ja si ndien fëmijët tuaj për këtë

Këto shifra që do sjellim na tregojnë se si telefonat ndikojn në marrëdhëniet njerëzore Një studim global zbuloi që fëmijët ndjehen të parëndësishëm kur prindërit e tyre kalojnë shumë kohë në telefonat e tyre celular. Anketa është bërë nga kompania Teknologjike AVG dhe janë përgjigjur më shumë se 6.000 fëmijë të moshës 8 deri 13-vjeç nga Brazili, Australia, Kanadaja, Franca, Britania e Madhe, Gjermania, Rep ...

Read more

Përfitime shëndetësore nga namazi sipas të dhënave shkencore /Foto/

Namazi është urdhër i All-llahut për çdo musliman e muslimane. Në urdhrat e Zotit ka shumë urti e ka shumë dobi. Padyshim se edhe në ndalesat e Tij ka shumë dëme. Një pjesë e këtyre dobive dhe dëmeve sot janë vërtetuar nga specialistët. Islami i ka kushtuar një rëndësi të posaçme ruajtjes së shëndetit të njeriut ,një gjë të tillë që nuk ia ka kushtuar asnjë fe. Feja jonë, namazin që është prej ibadeteve më ...

Read more

Do të zgjedhësh Xhenetin apo Zjarrin?

Ndëshkimi në Suren Kamer Surja Kamer, na ofron modele të ndryshme njerëzish të cilët u shkatërruan përfundimisht nga Zoti. Herë pas here, përmenden ajete të tilla: "Ne e kemi bërë atë si shenjë, por a ka kush që ia vë veshin?" (Kamer, 15) Surja Kamer, na bën thirrje që t'a njohim Zotin nga pasojat e zemërimit dhe ndëshkimit të tij. Menjëherë pas sures Kamer, vjen surja Rahman, e cila bën thirrje që Zotin t' ...

Read more

Pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera

Jeni të pikëlluar? Mund t’ju duhen deri në pesë ditë për ta kthyer disponimin. Pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera, pohon hulumtimi. Hulumtuesit kanë zbuluar se kjo është për shkak se pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera, duke përfshirë turpin, befasinë, acarimin apo edhe monotoninë. Pikëllimi zakonisht shkon bashkë me ngjarjet që kanë lënë gjurmë të madhe, si vdekja apo ...

Read more

Si të vlerësojmë dhe ruajmë veten pas muajit Ramazan ?

Falënderimet i takojnë Allahut xhele shenuhu Zotit të botëve kurse salavatet dhe selamet qofshin mbi Muhamedin salallahu alejhi ue selem, pejgamberin më fisnik ndaj pejgamberëve tjerë dhe të të dërguarve tjerë, udhëheqësin e fytyrave të ndritura ditën e gjykimit, mbi shokët e tij dhe mbi gjithë ata që e ndjekin rrugën e tij deri në ditën e gjykimit, e në vijim: E lusim Allahun e madhëruar të na i pranon vep ...

Read more

Në fund të Ramazanin – Zeqati i fitrave (vitrave)

Një prej adhurimeve që ua detyroi Allahu muslimanëve në këtë muaj të bekuar është edhe nxjerrja e zeqatit të fitrave. Allahu këtë adhurim e ligjësoi për agjëruesin që të jetë pastrim i shpirtit nga mëkatet dhe të jetë pastrim i agjëruesit nga ajo që ia pakësoi sevapet e agjërimit si ofendimi, sharja, përgojimi, etj, dhe të jetë ndihmë për të varfrit dhe të mjerët. Nxjerrja e zeqatit të fitrave është paraqit ...

Read more

Histori prekëse në Bajram

Djaloshi i vogël erdhi me vrap duke kërkuar nënën e tij.“Shokët e mi kanë blerë rroba të reja për Bajram! A mund ti kem edhe unë disa rroba të reja si ata?” “E ëma e mori në prehër dhe e ledhatoi. Për ta qetësuar të birin, ajo i premtoi atij se do të flasë me të atin, për t’ia bërë disi. Nëna e djaloshit, Fatima bint Abdul Malik, nuk ishte grua e zakonshme. Babai i saj, gjyshi dhe katër vëllezërit e saj kis ...

Read more

Ramazani muaj i ndryshimit – Analizë psikologjike

Dr. Salah Rashid Muaji i madhëruar i Ramazanit, konsiderohet ndryshe edhe si muaj i ndryshimit. Po çfarë ngjet me ne përgjatë një muaji agjërim? 1 – Riprogramim i përgjithshëm i trupit. Psikologët dhe studiuesit pohojnë se çfarëdo sjelljeje që përsëritet nga 6 deri 21 herë, mund të shkaktojë ndryshim rrënjësor në jetën e njeriut. Gjatë muajit të Ramazanit, myslimani agjëron 29-30 ditë, që do të thotë një nd ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top