Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Psikologjia Islame (Page 13)

Kështu i shpëtojmë besimtarët…!??

Në librin e saktë të El-Hakimit transmetohet se Sa'di e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut, alejhi selatu ue selem, duke thënë: "A t'ju udhëzoj drejt emrit të madh të Allahut? Ai është te dua'ja e Junusit." Një burrë i pranishëm e pyeti: "O i Dërguari i Allahut, a kishte ndonjë gjë të veçantë Junusi?" Profeti, alejhi selatu ue selem, u përgjigj: "A nuk e ke dëgjuar thënien e Allahut të Lartësuar: ''E Ne iu p ...

Read more

Pjese e madhe e gjithë botës në të vërtetë … !!?

Pjese e madhe e gjithë botës në të vërtetë "eshte e mbuluar'' !!? PO! Toka është e rrethuar nga atmosfera dhe shtresa e ozonit. Frutat e freskëta kanë levore mbi to. Shpata mbahet e ruajtur ne nje këllëf. Ngjyra e stilolapsit do thahej pa kapakun e saj. Ne kemi vënë kapak të hollë dhe kemi mbuluar me kapak kartoni librat tanë. Stilolapsi do të hidhej ne mbeturina, sepse do ishte i padobishëm pa kapakun tij. ...

Read more

VAJZA ME TË CILËN KEMI RA NË DASHURI TË GJITHË!!

Rrëfehet se një djalë i kishte pas thënë prindit të vet: Dua të martohem me një vajzë, që më mahniti me bukurinë e saj dhe më mahniti shkëlqimi i syve të saj! Prindi iu përgjigj me gëzim të madh duke i thënë: Ku gjendet ajo vajzë që ta fejoj për ty, o biri im! Kur u nisën të dy së bashku.. dhe e pa prindi vajzën, u mahnit me të! I tha të birit: O biri im, dëgjo! Kjo vajzë nuk është e rangut tënd, dhe ti nuk ...

Read more

Keni 6666 mesazhe të palexuara !!!?

Sikur këto ajete ti konsideronim si diçka jetike për jetën tonë... Transmetohet se Ikrime ibnul ebi Xhehl, e merrte mus'hafin dhe e lexonte gjatë, pasi që lexonte e mbyllte dhe thoshte: "Sikur ti trajtonim fletët e Kurani sikur të jenë letra të dërguara nga Allahu"...pastaj e shtrëngonte mus'hafin për gjoksi dhe e zinte gjumi në këtë gjendje ! A thua vallë akoma nuk e kemi të qartë se e kemi braktis Kuranin ...

Read more

Në një ditë…!!!

Në një ditë falim 5 namaze  Në një javë falim 35 namaze Në një muaj falim 150 namaze Në vit falim 1800 namaze Në 10 vite falim 18 000 namaze Në 50 vite falim (përafërsisht) 90 000 namaze Një namaz në Qabe ka vleren sa 100 000 namaze !! O Allah, na mundëso faljen e namazit në Qaben e shenjtë. AMIN ...

Read more

ALLAHU E SHKROI TREGIMIN E JETËS TËNDE !!

Allahu është Ai i cili e shkroi tregimin e jetës tënde, për këtë sillu mirë kur e rrëfen atë... Sillu mirë në gjykimin tënd për atë që ndodhë mbrenda saj.... Ankoju për gjendjen tënde Zotit tënd por.... Mos ju anko robërve të Tij.... dhe bëhu i sigurt se cdo pikëllim që ti e përjeton, ose vjen nga ajo se Ai të don... dhe të sprovon... Ose vjen nga ajo se Ai të don... Dhe dëshiron nga gjunahet të pastron! Do ...

Read more

• “Mos u pikello” !

Mos u pikëllo, por lexoji këto rregulla që përmbajnë lumturinë 1 - Dije se nëse nuk jeton Brenda kufijve të ditës sate, shpejt do të të shpërndahet mendja dhe do t`I tejkalosh caqet. Kjo do të thotë që nëse zgjohesh në mëngjes, mos e prit mbrëmjen dhe nëse është mbrëmje mo sprit mëngjesin. 2 – Harroje të d...jeshmen me gjithë cka pate, mos mbaj mërzin e asaj që kaloi, se është marrëzi. 3 – Mos u preokupo pë ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top