Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Psikologjia Islame

Të gjithë po bëjnë kështu ..!!

Kur debaton me ndonjërin dhe ai të thotë se ‪#‎shumica‬ e njerëzve bëjnë ndryshe, jo ashtu si ti që thua, atëherë ti ktheja: Nëse hulumton togfjalëshin “shumica e njerëzve” në Kuran, do të zbulosh se menjëherë pas tij është fjalia: “nuk dinë”, “nuk janë mirënjohës”, “nuk besojnë”... Nëse hulumton tgofjalëshin “shumica e tyre”, do të zbulosh se menjëherë pas tij është fjalia: “janë të prishur”, “janë injoran ...

Read more

”10” Dhembje trupore që shfaqin gjendje të ndryshme emcionale

Dhimbja e kokës – Mund të shkaktohet nga stresi i ditës. Mundohuni të qetësoheni dhe të merreni me aktivitete relaksimi. Dhimbja e qafës – Nëse keni dhimbje në qafë mund të keni probleme me faljen e dikujt që ju ka lënduar apo dëmtuar, por mund të jetë edhe problem me faljen e vetes suaj, për një veprim të gabuar që keni bërë. Dhimbje në supe– Mund të jetë faktor tregues se jeni duke mbajtur një barrë të ma ...

Read more

Studim: Muzika, televizioni, leximi dhe depresioni

Hulumtuesit: Brian A. Primack, MD, EdM, MS; Jennifer S. Silk, PhD; Christian R. DeLozier, BS; William G. Shadel, PhD; Francesca R. Dillman Carpentier, PhD; Ronald E. Dahl, MD; Galen E. Switzer, PhD. Adoleshentët të cilët janë dëgjues të etur të muzikës kanë një rritje të shprehur të rrezikut për Çrregullimin e Depresionit Madhor (ÇDM), përderisa ata të cilët janë lexues të etur me sa duket kanë një rrezik s ...

Read more

Ju këshilloj për pesë gjëra

Ju këshilloj për pesë gjëra: 1. nëse ju bëhet dëm, mos u bëni dëm të tjerëve; 2. nëse ju tradhtojnë, mos tradhtoni askënd; 3. nëse ju quajnë gënjeshtar, mos u tërboni; 4. nëse ju lavdërojnë, mos u ngazëlleni; 5. nëse ju kritikojnë, mos u shqetësoni dhe mendoni çfarë është thënë në kritikën ndaj jush: nëse e gjeni në vete atë për të cilën jeni kritikuar, atëherë ju jeni duke u nënçmuar në sytë e Zotit; nëse ...

Read more

Pse nuk flet më shumë se 8-të fjalë në ditë?

E kanë pyetur Hasen el-Basriun,                                                                                                                                     pse nuk flet më shumë se 8-të fjalë në ditë? Ka thënë:  Para se të flas e pyes nefsin (unin-veten) tim      a do vendoset fjala ime në peshoren e sevapeve apo gjynaheve. Nëse kuptoj që fjala ime do vendoset në peshoren e sevapeve, e them atë fjal ...

Read more

Si ta gjej lumturinë bashkëshortore?

Nuk ka të lumtur përpos se atë që Allahu e lumturon. E kur Allahu dëshiron që një burrë ta bëj të lumtur me gruan e tij, dhe një grua ta bëj të lumtur me burrin e saj, i furnizon me lutjepërpara martesës. Pra, përpara se të biejnë në përgjegjësit e jetës bashkëshortore dhe në ruajtjen e emaneteve, Ai – i madhëruar qoftë – ua hapë dyertë e duave, lutjeve dhe përgjërimeve. E më pas ata i gjen duke kërkuar nga ...

Read more

“10” fjalë që shkatërrojnë fëmijën tënd

Vërtet, shumë nga nënat dhe baballarët, përgjatë prindërimit të tyre, ndaj fëmijëve të cilët u kanë ardhur në jetë përdorin një stad jo të avancuar të mirësjelljes komunikative dhe bashkëvepruese me ta. U drejtojnë fëmijëve fjalë, të cilat, fare nuk u kushtojnë rëndësi dhe nuk i vënë në llogari se ç’janë e ç’cilësi përbëjnë ato në esencën e tyre. E kështu, ata nuk e arrijnë dot synimin e natyrshëm edukues e ...

Read more

Shtatë fjalë të cilat gruaja dashuron t’i dëgjojë prej teje …

Gruaja është krijuar nga Allahu, qetësi, ngrohje, prehje, frymëzuese dhe fabrikë e dashurisë. Ajo sipas krijimtarisë dhe formësisë së saj, është përplotë emocione, ndaj dhe, për të bashkëvepruar mrekullueshëm me të, pa mëdyshje që nevojiten aftësi, strategji dhe njohje të artit bashkëveprues. Unë, lexuesi im, do t’i paraqes më poshtë, 7 fjalë, të cilat gruaja yte shprehë shumë dëshirë që t’i dëgjojë ato, na ...

Read more

Jeta e thjeshtë – spontane

E pyeti Herakliu Ebu Sufjanin për kategorinë e ndjekësve të Profetit (paqja dhe mëshira qofshin mbi të!) duke i thënë kështu: “Njerëzit më të ndershëm dhe besnik që e ndjekin atë, a janë fukarenjë?!” Ai u përgjigj: “Po! Fukarenjtë janë!” (Transmeton Buhariu) E komenti i tij pas kësaj ishte: “Dhe këta janë pasuesit e Pejgamberëve!” Nga atributet e Profetit Muhammed (paqja dhe mëshira qofshin mbi të!) ishin s ...

Read more

“Lëvizja ndërton kuptim”

“Jeta është si një biçikletë, që patjetër i hypuri në të, të jetë këmbëlëvizës i vazhdueshëm, si mënyrë e vetme për të mos pikuar”! – thoshte Albert Einstein! Po edhe diç, patjetër që lëvizja e lëvizësit, të jetë lëvizje e atillë, që shpien, orienton dhe drejton përpara, e jo që hedh në regresion, prapambeturi, prapësi, pandreqshmëri dhe ngecje! Kur ti miku im nuk lëviz, ndërkohë që koha ec e kalon, e baraz ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top