Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Profetike (Page 6)

Nigella Sativa: VAJI I GRURIT TE ZI -Fara e zezë​

Ky material është marrë nga libri 'Bimët Mjekësore dhe Shëndeti'. Nuk mund të kopjohet ose përdoret pa Autorizimin e 'Bimë Mjekësore' Nigella sativa, ose “habbatul barakah” – “Farat e bekuara”, siç i quajnë arabët, ose “gruri i zi” – habbe sauda (kështu quhej në mesjetë në vendet arabe) është një bimë e vogël njëvjeçare me origjinë nga Azia e Vogël, e mirënjohur qysh në lashtësi dhe e përmendur edhe në Dhja ...

Read more

ILAÇI I BRENGAVE DHE I PIKËLLIMIT !

Dijetari Dr. Salih el Megamesi, Allahu e ruajt, thotë: “Merrni nga unë këto dy këshilla, të cilat nuk dua t’i ruaj vetëm se për vete; vetja ime nuk do të jetoj përgjithmonë!! - Këshilla e parë: Mos lejo të kalon dita jote pa mos e thënë këtë lutje:“All-llahume in-ni eudhu bike minel hem-mi ve huzni, vel axhzi vel keseli vel buhli vel xhubni, ve dale’id dejni ve galebetir-rixhal”.(O Allahu im, kërkoj mbrojtj ...

Read more

Makthi, çiçibanozi, bar i shenjtë, bar hyjnor, sanëz (Trigonella foenum-graecum; Arab. hulba)

Në përmbledhjen me hadithe sahih (të saktë), është shënuar se i Dërguari i Allahut, Muhamedi (salallahu alejhi ue selem), i kishte bërë vizitë as’habit Sa’d Bin Ebi Vekkasit (radiallahu anhu), i cili ishte sëmurë gjatë kohës sa kishte qenë në Mekë, dhe kishte thënë: ”Thirrni mjekun, le ta vizitojë.” Dhe ata e kishin ftuar mjekun Haris Bin Kaldahun, i cili e kishte diagnostifikuar gjendjen e tij dhe me atë r ...

Read more

Llojet, shkaqet dhe mënyrat Islame mjekuese të nervozës

Prej mënyrave vepruese: 1. Të thuash: "Eudhubil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim". 2. Të ulesh nëse je në këmbë. 3. E nëse je ulur shtrihu në krahë. 4. Heshtja. 5. Abdesi. 6. Namazi. Prej mënyrave mendore apo kuptimore: 1. Ta kujton i nervozuari shpërblimin që ka për ndaljen e vetvetes në momentet e nervozës. 2. Të përkujton se djalli është nxitësi dhe ndihmuesi i tij në ato momente. 3. Gjithashtu ta ketë në ...

Read more

Mjalti nga këndveshtrimi Kur’anor dhe mjekësor

"Zoti yt i dha instinkt bletës: "Ndërto shtëpi nëpër kodra (male), nëpër drunj (pemë) dhe nëpër kulmet që ata (njerëzit) i ndërtojnë. Pastaj ha nga të gjitha (llojet) frutat dhe futu nëpër rrugët e nënshtruara (e të mësuara) prej Zotit tënd. Nga barqet e tyre (të bletëve) del lëng, ngjyra e të cilit është e ndryshme dhe në të cilin ka shërim (bar-ilaç) për njerëz. Edhe në këtë ka arsye për atë popull që men ...

Read more

Temjani një ilaq i fuqishëm !

Temjani, camcakëzi arab (arab. luban; luban hindi; kundur) Edhe pse posedon shumë veti mjekuese, shumica e njerëzve rreth tamjanit nuk dijnë gati asgjë. Në mjekësinë aurvedike, për disa mileniume përdoret në mjekimin e artritit , shërimin e plagëve, rregullimin e statusit hormonal te gratë dhe në mbrojtjen nga mikroorganizmat patogjen.   Në vendet e Lindjes së afërt, që herët përdoret për mbajtjen e sh ...

Read more

Pas 14 viteve me probleme psiqike, sheh në ëndërr vendin e sihrit-magjisë (Foto)

Këto ditë në Rijad të Arabisë Saudite ndodhi një ngjarje jo e zakonshme, njofton e përditshmja NUM. Një burrë në të pesëdhjetat e tij, paraqiti rastin në zyrën sheriatike të policisë, duke i informuar se bashkëshortja e tij ka parë në ëndërr vendin e sihrit të fshehur. Përderisa ishte duke i’u sqaruar, në të vëreheshin shenjat e shqetësimit të madh, kur i është thënë të qetësohet, ai u tha: ”Si të qetësohem ...

Read more

Ja mënyrat si ta dalloni mjaltin e vërtetë natyral!

Me ndihmën e këtyre 10 trukeve zbuloni se cili është mjalti i vërtetë. Mjalti është i pasur me vitamina dhe minerale, dhe ka veti antiinflamatore. 1. Merrni pak mjaltë dhe fërkojeni atë në mes të gishtit tregues dhe gishtit të madh derisa të shpërbëhet. Mjalti i pastër është i mirë për lëkurë dhe nuk është ngjitës. Nëse ai që e keni fërkuar ngjitet, kjo do të thotë se ka sheqer ose ëmbëltues artificialë në ...

Read more

”29” Këshilla se si ta bësh bashkëshortin tënd të lumtur

Asnjë vend në botë për nga bukuria dhe rehatia nuk mund të krahasohet me shtëpinë e lumtur. Kudo që të shkojmë dhe takohemi, nuk mund të jemi të rehatshëm sikur në shtëpinë ku është përhapur lumturia. Shtëpi e lumtur është ajo shtëpi ku nuk ka grindje dhe zënka, ajo ku nuk dëgjohet zëri i lartë dhe i ashpër, ku nuk ka kritika të ashpra, ku njerëzit e shtëpisë e gjejnë qetësinë e tyre, paqen dhe rehatinë. Pë ...

Read more

Mos e goditni njeriun në fytyrë!

"Kur dikush prej jush të godet le t'i ikë fytyrës" (adithi transmetohet nga Buhariu (nr.2420) dhe Muslimi (nr.2612),prej hadithit të Ebu Hurejres. Pejgamberi ynë,Muhamedi alejhi selam ka ndaluar një praktikë të tillë, të papëlqyer, për shkak të dëmeve të shumta që mund të pasojnë. Sipas një studimi,shkencëtarët amerikanë pohojnë se goditja e përsëritur në kokë dhe në fytyrë mund të shkaktojë sëmundje neurol ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top