Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Profetike (Page 3)

Ramazani dhe sheqeri në gjak

Dr Nouman, dr. Frumisan e shumë tjerë vërtetuan se agjërimi ka vlera të medha, ku e quajtën agjërimin edhe si operues pa brisk. Një pacient musliman erdhi me diabet, dhe e pyeti mjekun se a bën të agjëroj, Dr. Nouman nuk  i tha jo, por pas një studimi të gjatë, ai arriti këto rezultate mahnitese. Dr. Nouman nga SHBA bëri hulumtime në Marok, Francë, Telaviv te njerëzit e shëndoshë. Bëri analiza tre ditë para ...

Read more

Ramazani dhe sistemi kardiovaskular

Tre efektet madhore janë: Efekti anti-lipidemik Efekti anti-artitmik Efekti anti-hipertensiv Sëmundjet kardiovaskulare janë përgjegjëse për mbi 40 % të vdekjeve.  Kjo duhet të jetë alarm për ty! Ne shokohemi kur degjojmë se kanë vdekur në një aksident me aeroplan 200 veta, por harrojmë që me mijëra veta vdesin nga sëmundjet e zemrës për çdo ditë. Sëmundjet nga zemra dhe enët e gjakut, nuk janë vetëm epdidem ...

Read more

Agjërimi të largon nga shprehitë e këqija?

A pini kafe? Pini duhan? Pini alkool? Çfarë ushqime pa vitamina dhe pa minerale po konsumoni? Keni vullnet të dobët apo të fuqishëm? Kush është bosi i trupit tënd? Shprehitë tua? Apo mendja juaj kontrollon apetitet tuaja? Kujtoja vetes se mishi i trupit tënd është memec dhe nuk mendon as nuk flet për ty. Vetëm me mendime pozitive mund të tejkalosh këto shprehi të këqija. Nëse dëshiron të ndjehesh i ri, i fo ...

Read more

Ramazani shton kujdesin ndaj rrezikut të kripës

E përdorë kripën në ushqime për shije shtesë? Pergjigja juaj eshte, Po. Por sa sasi e kripës është e mjaftueshme për trupin tonë? Pergjigja juaj me siguri është 'Nuk e di'. Kripa nuk është  ushqim! Andaj nuk duhet menduar se deri sa ka Natrium, apo Klor e gjëra të tilla, ejani tani ta marrim pa kontrollë. Kripa nuk ka vlera ushqimore. S’ka vitamina, s’ka minerale organike, s’ka asnjë lloj vlere ushqimore. P ...

Read more

Agjërimi racional mundëson ripërtrirje mentale

Servis i imanit dhe trupit tonë është Ramazani. Është gabim të mendohet se sa më gjatë që agjëron aq më mirë do kurohesh, kjo nuk është në përputhje me udhëzimet profetike, sepse në fund të Ramzanit jemi të urdhëruar në formë të prerë të nderpritet agjërimi dhe festohet fitër apo kurban Bajrami. Poashtu para se të agjërosh, hulumtimet shkencore tregojnë që duhet mundësuar trupit tënd që shume gradualisht të ...

Read more

Receta që mbron nga kanceri dhe tumoret

Kjo recetë ua mban kancerin apo disa forma të tumoreve larg trupit tuaj. Përzieni këto përbërës që të përfitoni efektet maksimale nga kjo recetë. Merrni një të katërtën e lugës së çajit pluhur turmerik, një të katërtën e lugës së çajit me vaj ulliri dhe shtoni pak piper të zi. Përziejini mirë, dhe më pas këtë përmbajtje mund ta përdorni në sallatat tuaja si salcë ose si shtesë në vaktet tuaja ushqimore apo ...

Read more

Uthull molle për flokë të shëndetshme

Përdorimi i rregullt i uthullës së mollës në flokë do t’i largojë të gjitha bakteriet në lëkurën e kokës dhe do ta largojë zbokthin. Gjithashtu, uthulla pastron flokët dhe ju jep më shumë volum ndërsa ndihmon edhe në reduktimin e rënies së flokëve. Acidi alpha-hydroxy që gjendet në këtë lloj të uthullës ndihmon që të largohen të gjitha helmet ose toksinat që janë marrur nga përdorimi i produkteve të flokëvë ...

Read more

Hixhama dhe masazha i dëbojnë/përzënë exhinët nga trupi

Hixhama Hixhama është sunnet (traditë) e Pejgamberit alejhi salatu we selam, dhe përgjithësisht njëra nga ilaçet më të mira, kur bëhet fjalë për shëndetin fizik, por edhe për ato sëmundje që shkaktohen nga ndikimi i xhinëve (shejtanëve) si sihri, mësyshi, ograku. Posaqërisht është e nevojshme dhe efektive te rastet e vjetra. Te disa pacientë ndodhen numër i madh i xhinëve, të cilët kanë kaluar një kohë të g ...

Read more

Dobitë e hapjes së iftarit me hurma dhe ujë përpara faljes së namazit të akshamit

Sipas një studimi të fundit te mjekëve në botën arabe, faktë i cili është konfirmuar nga disa qendra se studimore, pritja e iftarit fillimisht me disa hurma dhe ujë e pas kësaj ti paraprijë falja e namazit të akshamit ngrënies së iftarit, paska dobi në disa aspekte, edhe atë: 1 – Ushqimi që më së shpejti e ripërtrinë trupin pas urise janë karbohidratet që i përmban hurma, e cila madje i ka me bollëk, ajo ës ...

Read more

Hixhameja dhe vlerat e saj

Profeti alejhi salatu we selam ka thënë: “Natën e Israsë nuk kalova pranë ndonjë prej banorëve të qiellit veçse më ka urdhëruan për të bërë hixhame.” Ndërsa në një transmetim “më thanë: urdhëro umetin tënd për hixhame.” Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botrave, kurse paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata të cilët tra ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top