Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Moderne (Page 7)

Harta trupore e emocioneve !!

Një  grup shkencëtarësh nga Finlanda u kërkuan njerëzve  që  të  lokalizojnë  se në  cilën pjesë  të  trupit ata ndjejnë  emocionet e ndryshme, dhe ata gjetën se rezultatet ishin befasishtë  të  njejta madje edhe në  kultura të  ndryshme, pra vendi nuk ndryshonte. A është  e mundur që  ju të  shprehni emocionet vetëm në fytyrë ? Një  studim sugjeron se përderisa njerëzit kanë  vëmendjen vetëm në emocionet e ...

Read more

Studimet e reja pohojnë se ushqimi i shpejtë shkakton përtacinë !

Edhe pse shumë prej neve kanë përjetuar ndjenjën e përtacisë pas shumë shujtave të ushqimit, hulumtuesit nga Kalifornija thonë se studimi i tyre tregon se marrja e vazhdueshme e ushqimit të përpunuar dhe pesha e tepruar trupore bën që njerëzit të jenë të lodhur dhe joaktiv, që është e kundërta e asaj që besohet se përtacia shpie në mbipeshë.   Hulumtuesit nga Univerziteti i Kalifornisë - Los Angjeles ( ...

Read more

‘’20’’ Gjëra që nuk I keni ditur…!??

Ju prezantojmë një listë prej 20 gjërave të rastësishme të cilat ju mundë të mos I keni ditur rreth trupit njerëzorë, ushqyeshmërisë dhe ushtrimeve, mardhënieve seksuale, sëmundjes, dhe shëndetit. Larja e hundës me ujë të kriposur ju mban të shëndetshëm dhe largon simptomet e alergjisë. Qentë mundë të nuhasin kancerin dhe nivelin e ulët të sheqerit në gjak. Njerëzit që hyjnë në shtëpi nga dera e cila është ...

Read more

Psiko-test: Sa jeni të ndjeshëm dhe a lëndoheni lehtë?

  Përmes këtij testi ju ndihmojmë të zbuloni se çfarë fshihet në ju, sa jeni të komplikuar dhe a keni prirje t’i lëndoni të tjerët… 1. Kur ju e lëndoni dikë: a) Ju vjen keq dhe mundoheni që gjithsesi ta përmirësoni gabimin? b) I kërkoni falje dhe ajo është e tëra? c) Nuk mendoni fare, e nganjëherë ju vjen edhe mirë? 2. A ju kuptojnë të tjerët sa duhet? a) Jo; b) Nganjëherë; c) Gjithmonë. 3. Si personal ...

Read more

Merre një hap shtesë – Rishiko mënyrën si cëndron ulur ! 

Cëndrimi ulur shtohet vazhdimishtë pa marrë parasysh nëse është në tavoline apo në automjet. Cëndrimi në një pozitë 135 °(shkallë) jep më pak sforcim në shpindë se sa cëndrimi kërrysur apo drejtë. Cëndrimi drejtë në karrike është e dëmshme për shpindë. Në vend të kësaj ju duhet të qëndroni pjerrët në karrike në një kënd prej 135 ° (shkallë). Përktheu dhe përshtati: Dr.med. Abdurrezak, Preshevë. - SHPERNDAJE ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top