Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Moderne (Page 3)

Dobitë e agjërimit në aspektin shkencor

Mesazhi ynë nuk është për të gjithë, por i dedikohet atyre të cilët janë në kërkim të së vërtetës dhe të cilët njohin dhe pranojnë faktet shkencore dhe fetare. Ju kujtojmë që ligji i parë i shëndetit është ‘kurr mos ha nëse nuk je i uritur’. Nga kjo vërejmë që shumë sëmundje vijnë nga mbingrënia dhe keq ushqyeshmëria. Andaj çdo sëmundje ka dy rrugë për t'u shëruar: Lloji i parë i njerëzve pasi të sëmuren ma ...

Read more

Noti është shëndet

Noti është një ushtrim i madh kardio (i zemrës), jo vetëm për të theksuar nyjet dhe për tu aktivizuar i gjithë trupi por edhe për djegien e kalorive. Noti është një ushtrim i madh kardio, jo vetëm për të theksuar nyjet dhe për tu aktivizuar i gjithë trupi por edhe për djegien e kalorive. Noti gjithashtu është diqka që e aktivizon dhe tërheq gjithë trupin tuaj – kjo është diçka që aktivitetet tjera normale n ...

Read more

E bardha e vezës, mjekues magjik për djegie!

Keshilla, si te veprojme ne raste djegiesh. E bardha e vezës, është një shërues magjik kundër djegieve! Një djalë i ri, po spërkaste lëndinën dhe shkurret e tij me pesticide dhe donte të kontrollonte përmbajtjen e barrelës për të parë se sa pesticide kishte në të. Ai e ngriti mbulesën dhe ndezi dritën. Avujt u ndezën në fytyrën e tij si zjarr dhe e ngulfatën atë. Ai kërceu nga vendi duke bërtitur. Një komsh ...

Read more

Dhjetë shkaqet pse ke ndjenjë të lodhjes

Shkaku nr.1 :Gjumë i pamjaftueshëm Kjo gjë ka efekte negative në përqendrim dhe shëndet. Për adultet është e nevojshme të paktën 7- 8 orë gjumë cdo natë. E rëndësishme është vendosja e një programi të rregullt për gjumin. Një këshillë e thjeshtë, largoni Laptopin, celularin apo televizorin nga dhoma juaj e gjumit. Nëse këto masa nuk sjellin ndonjë përmirësim atëherë kërkoni ndihmën e mjekut specialist për n ...

Read more

Mos e shkundni fëmijën, mund të jetë e dëmshme

Specialistët theksojnë se tronditja e fortë e fëmijëve të vegjël, nën moshën dy vjeçare shkaton dëmtime në tru, të cilat mund të shkojnë deri në vdekje. Ndoshta është një koncept i huaj për ju, por specialistët pohojnë se shkundja apo tronditja e fëmijëve të vegjël mund të shkaktojë dëme të pariparueshme në tru, madje mund të përfundojë dhe me vdekje. Fëmija mund të qajë për një kohë të gjatë, tregohuni të ...

Read more

Efektet e duhanit te fëmijët që rriten në prani të tij

Shkencëtarët kanë vendosur lidhjen midis duhanit që pihet në prani të fëmijëve dhe sëmundjeve të frymëmarrjes kur ata rriten. Një studim i paraqitur pranë Shoqatës Amerikane të Kraharorit thotë se fëmijët nuk i tejkalojnë dëmet e shkaktuara nga tymi i duhanit, ndërsa rriten. Autorët vëzhguan rreth 400 persona nga fëmijëria deri në moshën e hershme madhore, dhe zbuluan se ekspozimi ndaj tymit të duhanit në f ...

Read more

Shkaktaret e mossuksesit shkollor

Psikoterapeutët e orientuar psikodinamikisht, të cilët punojnë me fëmijet dhe me të rinjtë, njoftojnë për numrin e shtuar të nxënësve me vështirësi në mësim dhe mossukses shkollor. Të shkruhet për të gjitha çrregullimet emocionale të cilat e pengojnë mësimin te fëmijet dhe te të rinjtë, do të thoshte të përfshihet e gjithë psikiatria për të rinjë. Prandaj, do të përqëndrohemi në vështirësitë të cilat nuk di ...

Read more

Ja cila është pesha ideale sipas gjatësisë!

Rezultatet bazohen ne këtë lloj formule: (Gjatësia juaj – 100) – (10% x (Gjatësi – 100) =Pesha 1- Nese jeni e gjate 1.50cm, pesha juaj ideale = 45.0 kg. 2 -Nese jeni e gjate 1.51cm, pesha juaj ideale = 45.9 kg. 3- Nese jeni e gjate 1.52cm, pesha juaj ideale = 46.8 kg. 4- Nese jeni e gjate 1.53cm, pesha juaj ideale = 47.7 kg. 5- Nese jeni e gjate 1.54cm, pesha juaj ideale = 48.6 kg. 6- Nese jeni e gjate 1.55 ...

Read more

• EJAKULIMI (DALJA E SPERMES)I PARAKOHSHEM “EP”

• EJAKULIMI (DALJA E SPERMES)I PARAKOHSHEM "EP" Definicioni, shkaqet, trajtimi ! DEFINICIONI Është pothuajse e pamundur për të marrë një përkufizim të saktë ejakulimit parakohshem: atë që disa çifte e konsiderojnë një gjatësi të kënaqshme të raportit seksual munde të jetë shumë e papërshtatshme për të tjerët. Në vitin 2006 Kongresi i Shoqërisë Evropiane për Mjekesine seksuale ,ne një gazetë kërkimi amerikan ...

Read more

• Si ta ndalojme Masturbimin – Këshilla të arta !?

Masturbimi është definuar si stimulim manual i organeve gjenitale , jo nga marrëdheniet seksuale , e cila veprohet për të prodhuar një orgazmë. Masturbimi është rreptësishtë i ndaluar në Sheriat. Një nga problemet me poshtëruese që një mashkull masturbues I vazhdueshëm vuan më vonë kur tenton te ketë marëdhënie seksuale është derdhja e pararkohshme ose dështimi për të mbajtur ereksionin e penisit (pra penis ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top