Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Islame (Page 5)

Hixhameja dhe vlerat e saj

Profeti alejhi salatu we selam ka thënë: “Natën e Israsë nuk kalova pranë ndonjë prej banorëve të qiellit veçse më ka urdhëruan për të bërë hixhame.” Ndërsa në një transmetim “më thanë: urdhëro umetin tënd për hixhame.” Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botrave, kurse paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata të cilët tra ...

Read more

”3.600” Sevape brenda vetëm katër minutave

Këto sevape mund t’i fitosh nëse Allahu ta mundëson t’i falësh dy rakate duha (namaz i paraditës). Për këto dy rekate të nevojiten rreth katër minuta dhe fiton 3.600 sevape. Ebu Dherri, radijallahu anhu, transmeton se i Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, ka thënë:''Për çdo nyje të trupit duhet të jepet sadaka. Kështu, çdo tesbih ( Subhanallah ) është sadaka, çdo tahmid ( Elhamdulilah ) është sad ...

Read more

Heqja e gjakut, hedhja e kupave (hixhama, cupping therapy)

A e ka përdorur ndonjëherë I Dërguari i All-llahut salAlahu alejhi we selam hedhjen e kupave (hixhamin) si masë terapeutike, për shërimin e kokë dhimbjes?Hedhja e kupave (hixhami) nënkupton nxerrjen e gjakut të keq i cili gjendet nën lëkurën e trupit të njeriut, ky proçess është një trajtim mjeksor. Është treguar prej Ibn Abbasit r.a. se I Dërguari i All-llahut alejhi salatu we selam ka thenë:  ''Shërimi ës ...

Read more

Sulltanët mjekoheshin me Hixhama

Hixhama (kupëzimi medicinal) terapi efektive ... Sulltan ABDULHAMIDIi II-të - i cili ishte njëri nga sulltanët e fundit të Perandorisë Osmane - kishte bërë kupëzimin medicinal (hixhama) për çrregullimin e gjumit nga i cili vuante. Përkthimi i fotos: Hixhama të cilën ia bënë Sulltan ABDULHAMID-it të II-të (i cili vuante nga insomnia/pagjumsia) - mundësoi që ai të flej gjumë rehatshëm. Përzgjodhi dhe përshtat ...

Read more

Hurma parandalon disa sëmundje

Ky fryt na mbron nga një sërë sëmundjesh, teksa është shumë i mirë edhe për sytë. Hurma përmban një agjent i cili quhet fisetina, vrasëse për qelizat kanceroze te gjirit duke i zhdukur ato dhe duke i dhënë më tepër imunitet qelizave të shëndosha. Gjithashtu është provuar se hurmat luftojnë plakjen e lëkurës, mbrojnë sytë dhe lëkurën, mbrojnë enët e holla të gjakut nga dëmtimet, çarjet dhe hemorragjia, si dh ...

Read more

Mjalti mbron nga ulçera (i thati) në stomak

Një prej mundësive të pakta që përdoret për kurimin e ulcerës në stomak është mjalti. Vetitë e tij kuruese janë të dukshme, nëse ai përdoret të paktën 4 lugë çaji mjaltë në ditë. Ky përfundim u bë i ditur pas shpalljes së rezultateve të një studimi të kryer në Zelandën e Re. Në të morën pjesë më shumë se 2000 pjesëmarrës, në të cilin u vërtetuan efektet pozitive të tij. Mjalti kishte në përbërje të tij elem ...

Read more

Ilaçet nga kosherja e bletëve

Apiterapia është mënyrë natyrore e shërimit nëpërmjet së cilës, veç e veç dhe në kombinime të ndryshme, shfrytëzohet prodhimi i bletëve, të cilat janë thesar i vërtetë i materieve shëruese. Apiterapia mund të definohet si mënyrë natyrore e shërimit, në të cilën shfrytëzohen veç e veç dhe në kombinime të ndryshme prodhimet bletare. Ato, para së gjithash, janë mjalti, pluhuri i luleve apo tufku i luleve, rrës ...

Read more

Të ushqyerit sipas fesë dhe mjekësisë

Që në fillimet e njerëzimit, praktikat dietetike janë përfshirë në praktikat fetare të njerëzve në mbarë botën. Disa sekte fetare e kanë të ndaluar të konsumojnë ushqime dhe pije të caktuara, disa të tjera e kanë të ndaluar vetëm në ditët e tyre të shenjta. Por pavarësisht qëllimit kjo është në dobi të organizmit dhe shëndetit të njeriut. Besimi fetar i shprehur si zakon ushqyerje Për të kuptuar arsyet për ...

Read more

Uthulla e hudhrës – Receta për sëmundjet e zemrës, tensionit dhe zorrëve

Si ta përgatisni uthullën e hudhrës në shtëpi? Historiku i kësaj recete. Këtë recetë e ka zbuluar komisioni i ALECSO-s, i Kombeve të Bashkuara në Ausev, pikërisht në vitin 1972. Kjo recetë është përkthyer thuajse në të gjitha gjuhët e botës, dhe ekzistenca e saj daton që 4000/5000 vjet para erës sonë. Përgatitja e uthullës së hudhrës në shtëpi.                                                           Merr ...

Read more

Fara e Mbretërve – arab. Habbat el Muluk – Përdorimet mjekësore

FARA E MBRETERVE ( emri shkencor: Jatropha Curcas) është një bimë zbukuruese me frute në masën e kumbullës që ka qenë përdorur gjerësisht në mjekësinë alternative. Kjo bimë mund të gjendet në zona të ndryshme tropikale. Ajo mund të përballojë periudha të gjata thatësire. Farat mblidhen me dorë kur bien nga bima. Disa nga efektet shëruese janë vërtetuar shkencërisht. Përdorimet e jashtme 1. Vaji i përftuar n ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top