Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Islame (Page 4)

Ramazani shton kujdesin ndaj rrezikut të kripës

E përdorë kripën në ushqime për shije shtesë? Pergjigja juaj eshte, Po. Por sa sasi e kripës është e mjaftueshme për trupin tonë? Pergjigja juaj me siguri është 'Nuk e di'. Kripa nuk është  ushqim! Andaj nuk duhet menduar se deri sa ka Natrium, apo Klor e gjëra të tilla, ejani tani ta marrim pa kontrollë. Kripa nuk ka vlera ushqimore. S’ka vitamina, s’ka minerale organike, s’ka asnjë lloj vlere ushqimore. P ...

Read more

Agjërimi mobilizon energjinë – mbledh Forcat vitale

  Le ta shpjegojmë. Ne hajmë bukë dhe ajo kalon përgjatë trupit, bëhet e përtypur, tretur, thithet dhe në fund produktet e dëmshme largohen. Ne kemi kater organe kryesore të eliminimit: zorrët, veshkët, mushkërite dhe lëkurën. Për të funksionuar është rregull që organizmi të ketë rezerva të gatshme të energjisë. Dhe duhen forca të shumta vitale për ta kaluar ushqimin përmes tubit të gjatë 9 metra nga g ...

Read more

Agjërimi racional mundëson ripërtrirje mentale

Servis i imanit dhe trupit tonë është Ramazani. Është gabim të mendohet se sa më gjatë që agjëron aq më mirë do kurohesh, kjo nuk është në përputhje me udhëzimet profetike, sepse në fund të Ramzanit jemi të urdhëruar në formë të prerë të nderpritet agjërimi dhe festohet fitër apo kurban Bajrami. Poashtu para se të agjërosh, hulumtimet shkencore tregojnë që duhet mundësuar trupit tënd që shume gradualisht të ...

Read more

Dobitë e agjërimit në aspektin shkencor

Mesazhi ynë nuk është për të gjithë, por i dedikohet atyre të cilët janë në kërkim të së vërtetës dhe të cilët njohin dhe pranojnë faktet shkencore dhe fetare. Ju kujtojmë që ligji i parë i shëndetit është ‘kurr mos ha nëse nuk je i uritur’. Nga kjo vërejmë që shumë sëmundje vijnë nga mbingrënia dhe keq ushqyeshmëria. Andaj çdo sëmundje ka dy rrugë për t'u shëruar: Lloji i parë i njerëzve pasi të sëmuren ma ...

Read more

Zemërimi ju sjell infarkt

Në çaste hidhërimi, inati, zemra nis të rrahë më fort , tensioni rritet, koronariet shtrëngohen dhe rritet probabiliteti i thyerjes së pllakave aterosklerotike të mbushura me kolesterol, një ndër shkaktarët kryesorë të infarkteve. Tek disa persona diçka e tillë ndodhë disa ditë pas zemërimit të tepruar tek të tjerë që në atë çast.   Mjafton një zënkë në familje , një keqkuptim në punë apo një situatë e ...

Read more

Receta që mbron nga kanceri dhe tumoret

Kjo recetë ua mban kancerin apo disa forma të tumoreve larg trupit tuaj. Përzieni këto përbërës që të përfitoni efektet maksimale nga kjo recetë. Merrni një të katërtën e lugës së çajit pluhur turmerik, një të katërtën e lugës së çajit me vaj ulliri dhe shtoni pak piper të zi. Përziejini mirë, dhe më pas këtë përmbajtje mund ta përdorni në sallatat tuaja si salcë ose si shtesë në vaktet tuaja ushqimore apo ...

Read more

Uthull molle për flokë të shëndetshme

Përdorimi i rregullt i uthullës së mollës në flokë do t’i largojë të gjitha bakteriet në lëkurën e kokës dhe do ta largojë zbokthin. Gjithashtu, uthulla pastron flokët dhe ju jep më shumë volum ndërsa ndihmon edhe në reduktimin e rënies së flokëve. Acidi alpha-hydroxy që gjendet në këtë lloj të uthullës ndihmon që të largohen të gjitha helmet ose toksinat që janë marrur nga përdorimi i produkteve të flokëvë ...

Read more

MËNYRA E SHËRIMIT PREJ PREKJES SË XHINËVE DHE SIHRIT

Parasëgjithash duhet të përmendim faktin se shumica dërmuese e njerëzve që janë të sëmurë prej xhinëve ose kanë Sihër janë njerëz të cilët janë të mangët nga ana e besimit dhe nga ana e kryerjes së obligimeve fetare Islame siç është mosfalja ose vonimi i namazit ose bërja e gjunaheve të shumta siç është shikimi i harameve të shumta që servohen në ekranet televizive apo në internet dhe kështu me rradhë. Pra ...

Read more

Hixhama dhe masazha i dëbojnë/përzënë exhinët nga trupi

Hixhama Hixhama është sunnet (traditë) e Pejgamberit alejhi salatu we selam, dhe përgjithësisht njëra nga ilaçet më të mira, kur bëhet fjalë për shëndetin fizik, por edhe për ato sëmundje që shkaktohen nga ndikimi i xhinëve (shejtanëve) si sihri, mësyshi, ograku. Posaqërisht është e nevojshme dhe efektive te rastet e vjetra. Te disa pacientë ndodhen numër i madh i xhinëve, të cilët kanë kaluar një kohë të g ...

Read more

Dobitë e hapjes së iftarit me hurma dhe ujë përpara faljes së namazit të akshamit

Sipas një studimi të fundit te mjekëve në botën arabe, faktë i cili është konfirmuar nga disa qendra se studimore, pritja e iftarit fillimisht me disa hurma dhe ujë e pas kësaj ti paraprijë falja e namazit të akshamit ngrënies së iftarit, paska dobi në disa aspekte, edhe atë: 1 – Ushqimi që më së shpejti e ripërtrinë trupin pas urise janë karbohidratet që i përmban hurma, e cila madje i ka me bollëk, ajo ës ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top