Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Mjeksia Islame

Me hixhame deri në 19. medalje të arta Olimpike

Notuesi Amerikan Michael Phelps mbrëmë arriti të marrë medaljen e 19-të të artë në lojrat Olimpike. E tëra filloi me njerëz të famshëm, si aktorja holivudiane Jennifer Aniston, ndërsa duket se edhe atletët olimpikë këtë vit i janë bashkuar kësaj teknike të re të shërimit të quajtur hixhame apo terapia me kupa.   Disa sportistë olimpikë të SHBA, janë parë në foto me disa shenja të vogla rrethore nëpër s ...

Read more

Të gjithë po bëjnë kështu ..!!

Kur debaton me ndonjërin dhe ai të thotë se ‪#‎shumica‬ e njerëzve bëjnë ndryshe, jo ashtu si ti që thua, atëherë ti ktheja: Nëse hulumton togfjalëshin “shumica e njerëzve” në Kuran, do të zbulosh se menjëherë pas tij është fjalia: “nuk dinë”, “nuk janë mirënjohës”, “nuk besojnë”... Nëse hulumton tgofjalëshin “shumica e tyre”, do të zbulosh se menjëherë pas tij është fjalia: “janë të prishur”, “janë injoran ...

Read more

Terapi natyrale efikase për hapjen e enëve të gjakut !?

Keni ngushtim të enëve të zemrës, ngushtim të venave të këmbëve, yndyrë në gjak? Terapi natyrale për hapje të enëve të gjakut në vend të metodave kirurgjike si Angioplastisë dhe Bypass-it. Shumë gra dhe burra mbi moshën 30 vjeçare vuajnë nga dhimbja dhe shfaqja e variçeve (venave), nga ngushtimi i enëve koronare të zemrës dhe nga ngushtimi i venave të thella të këmbëve. Për të bërë shkrirjen e këtyre blloki ...

Read more

Studim: Muzika, televizioni, leximi dhe depresioni

Hulumtuesit: Brian A. Primack, MD, EdM, MS; Jennifer S. Silk, PhD; Christian R. DeLozier, BS; William G. Shadel, PhD; Francesca R. Dillman Carpentier, PhD; Ronald E. Dahl, MD; Galen E. Switzer, PhD. Adoleshentët të cilët janë dëgjues të etur të muzikës kanë një rritje të shprehur të rrezikut për Çrregullimin e Depresionit Madhor (ÇDM), përderisa ata të cilët janë lexues të etur me sa duket kanë një rrezik s ...

Read more

Si ta gjej lumturinë bashkëshortore?

Nuk ka të lumtur përpos se atë që Allahu e lumturon. E kur Allahu dëshiron që një burrë ta bëj të lumtur me gruan e tij, dhe një grua ta bëj të lumtur me burrin e saj, i furnizon me lutjepërpara martesës. Pra, përpara se të biejnë në përgjegjësit e jetës bashkëshortore dhe në ruajtjen e emaneteve, Ai – i madhëruar qoftë – ua hapë dyertë e duave, lutjeve dhe përgjërimeve. E më pas ata i gjen duke kërkuar nga ...

Read more

“10” fjalë që shkatërrojnë fëmijën tënd

Vërtet, shumë nga nënat dhe baballarët, përgjatë prindërimit të tyre, ndaj fëmijëve të cilët u kanë ardhur në jetë përdorin një stad jo të avancuar të mirësjelljes komunikative dhe bashkëvepruese me ta. U drejtojnë fëmijëve fjalë, të cilat, fare nuk u kushtojnë rëndësi dhe nuk i vënë në llogari se ç’janë e ç’cilësi përbëjnë ato në esencën e tyre. E kështu, ata nuk e arrijnë dot synimin e natyrshëm edukues e ...

Read more

“Lëvizja ndërton kuptim”

“Jeta është si një biçikletë, që patjetër i hypuri në të, të jetë këmbëlëvizës i vazhdueshëm, si mënyrë e vetme për të mos pikuar”! – thoshte Albert Einstein! Po edhe diç, patjetër që lëvizja e lëvizësit, të jetë lëvizje e atillë, që shpien, orienton dhe drejton përpara, e jo që hedh në regresion, prapambeturi, prapësi, pandreqshmëri dhe ngecje! Kur ti miku im nuk lëviz, ndërkohë që koha ec e kalon, e baraz ...

Read more

“Depresioni ndërmjet yshtjes dhe të vërtetës!”

E takojmë një djalosh të ri, të goditur me sindromat e depresionit. Disa prej njerëzve i thonë se ai duhet të shkoj e të vizitohet te rukjexhinjët, e disa të tjerë e endin nëpër hajmalia e fallxhorë! E që të dyja rrugët janë rrugë të gabuara, dhe, bindshmërisht po e them se, janë edhe të paefektshme (provojeni do të shihni!) dhe kjo ndodh për një arsye: Sepse depresioni nuk buron nga shpirti, (siç ndodh me ...

Read more

Përfitime shëndetësore nga namazi sipas të dhënave shkencore /Foto/

Namazi është urdhër i All-llahut për çdo musliman e muslimane. Në urdhrat e Zotit ka shumë urti e ka shumë dobi. Padyshim se edhe në ndalesat e Tij ka shumë dëme. Një pjesë e këtyre dobive dhe dëmeve sot janë vërtetuar nga specialistët. Islami i ka kushtuar një rëndësi të posaçme ruajtjes së shëndetit të njeriut ,një gjë të tillë që nuk ia ka kushtuar asnjë fe. Feja jonë, namazin që është prej ibadeteve më ...

Read more

Hixhame (terapi me kupa)

Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka urdhëruar praktikimin e lëshimit të gjakut (hixhame): ''Nuk ka ilaç që mund të krahasohet me lëshimin e gjakut dhe hixhamen.'' Hadithin e transmeton Buhariu. Buhariu ka shkruar pët këtë sferë në kapitullin mbi lëshimin e gjakut.Tregohet se një beduin i është ankuar Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, për kokëdhimbje të madhe, e ku i është përgjigjur “B ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top