Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Lajme nga Mjeksia (Page 6)

Presioni mbi këtë pikë të dorës: Largon kokëdhembjen, tensionin e supeve, qafës dhe sinusëve

  Veprimin përsëriteni tre herë në dorën e majtë, pastaj edhe në dorën e djathtë. Pika të caktuara në pëllëmbë të duarve, dhe shputave mundë të largojnë tensionin psikologjik dhe dhembjen. Bëhet fjalë për të ashtuquajturën akupresurë e cila është e thjeshtë dhe e sigurtë, dhe ju ndihmon që ju vetvetiu të mjekoheni. Rrjedh nga mjeksia kineze, dhe përfshin shtypjen e pikave përkatëse të akupresurës. ...

Read more

Mos e goditni njeriun në fytyrë!

"Kur dikush prej jush të godet le t'i ikë fytyrës" (adithi transmetohet nga Buhariu (nr.2420) dhe Muslimi (nr.2612),prej hadithit të Ebu Hurejres. Pejgamberi ynë,Muhamedi alejhi selam ka ndaluar një praktikë të tillë, të papëlqyer, për shkak të dëmeve të shumta që mund të pasojnë. Sipas një studimi,shkencëtarët amerikanë pohojnë se goditja e përsëritur në kokë dhe në fytyrë mund të shkaktojë sëmundje neurol ...

Read more

Namazi, i dobishëm për shtatzënën, i dëmshëm për femrën me cikël mujor

Studimet mjekësore bashkëkohore vërtetojnë se sporti dhe lëvizjet trupore, siç është edhe namazi, janë shumë të dobishme për gra shtatzëna, por i dëmtojnë tepër gratë gjatë ciklit mujor. Femrës që fal namaz, kur bie në ruku dhe në sexhde, i rritet lëvizja e gjakut në mitër, duke shtuar edhe faktin se qelizat e mitrës dhe të vezores janë të ngjashme me qelizat e mëlçisë, të cilat tërheqin shumë gjak. S'do me ...

Read more

Një studim konstaton se sasia e vogël e alkoolit e dëmton njeriun

Allahu i Lartësuar thotë: "O besimtarë! Me të vërtetë, pijet alkoolike, bixhozi, idhujt dhe shigjetat e fallit janë vepra të ndyta nga punët e djallit. Prandaj, largohuni nga këto, me qëllim që të shpëtoni! Vërtet, djalli me pije alkoolike dhe me bixhoz kërkon që të fusë midis jush armiqësi e urrejtje dhe t’ju shmangë nga të kujtuarit e Allahut dhe kryerja e namazit. Prandaj, a po hiqni dorë?" (Maide, 90-91 ...

Read more

Rezultate mahnitëse të shërimit me mjaltë

Rrjeti informativ CNN ka publikuar një raport lidhur me rezultatet mahnitëse të shërimit me mjaltë. Këtu deshëm të sjellim shkrimin ashtu siç është, me shpresë se do të kemi dobi. Çikago, Shtetet e Bashkuara të Amerikës (CNN)- Një studim mjekësor bashkëkohor ka konstatuar se shërimi tradicional duke i dhënë fëmijëve të goditur me kollë një lugë mjaltë vërtet lë ndikim të pritur dhe u ndihmon për gjumë pa nd ...

Read more

Qëndrimi pozitiv i të Dërguarit Muhamed (ﷺ) në edukimin e fëmijëve

Çdo ditë shkenca zbulon diçka të re për herë të parë, mirëpo menjëherë mësohet se ky zbulim është përmendur në Librin e Allahut ose në Sunetin e të Dërguarit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të. Prej këtyre zbulimeve është edhe ajo që shkencëtarët e Programit Neurolinguistik (Neuro Linguistic Programming NLP) e quajnë mesazhe pozitive dhe mesazhe negative dhe ndikimi i tyre gjatë edukimit... Një pre ...

Read more

Shkencëtarët u kthehen parimeve islame: Martesa është më e mirë

Perëndimorët gjithnjë u kthehen parimeve islame, mirëpo pas provave të hidhura me parimet njerëzore që kanë praktikuar, pasi kanë provuar ndikimet negative dhe shkatërruese të tyre për individin dhe shoqërinë. Shkencëtarët pas provave të hidhura dhe pamjeve të rënda që përjetuan shoqëritë perëndimore sot, deklarojnë se martesa konsiderohet akt natyror me të cilin njeriu mund të ekzistojë e nuk janë lidhjet ...

Read more

A ekziston lidhja ndërmjet alkoolit dhe kancerit?

Përse Islami e ndaloi alkoolin rreptësisht? Të lexojmë këtë lajm të ri shkencor dhe ta falënderojmë Allahun për mësimet islame. Një studim të cilin e publikoi rrjeti BBC më datë 22.03.2008 vërteton se gratë të cilat konsumojnë çdo ditë një gotë alkool i ekspozohen sëmundjes së kancerit të gjirit deri në 50 %. Kjo do të thotë se gjysma e grave të cilat konsumojnë alkool goditen me këtë lloj kanceri! Raportet ...

Read more

Zgjohu dhe ec, nëse dëshiron të jesh më i shëndetshëm

Ecja është një veprim esencial që duhet ta bëni çdo ditë. Ajo ju bën që të jeni më të shëndetshëm dhe të keni më pak probleme me trupin tuaj. "Udhëtimi i mijëra kilometrave fillon me vetëm një hap", kështu kishte thënë filozofi i famshëm kinez, Lao Tzu. Kjo fjalë është interpretuar në shumë situata. Udhëtimi juaj i shëndetshëm fillon me një hap të vetëm që ju e merrni në parkun më të afërt. Ne nuk po ju pro ...

Read more

Kosi, këshillohet gjatë shtatzënisë

Konsumimi i produkteve të qumështit, në veçanti kosit, është shumë i rëndësishëm gjatë shtatzënisë. Janë të shumtë ushqimet që nuk këshillohen për tu ngrënë gjatë shtatzënisë, ashtu sikundër studime të tjera që rekomandojnë ngrënien e ushqimeve specifike. Ndër ushqimet që luan rol të rëndësishëm për tu konsumuar gjatë shtatzënisë është kosi, i cili nuk rrezikon kilet e tepërta tek nëna dhe nuk prek as shënd ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top