Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Lajme nga Mjeksia (Page 4)

Dëshmia shkencore: Duhani nuk liron nga stresi

Në kundërshtim me mendimin e përhapur që thithja e duhanit liron nga stresi, shkencëtarë kanë zbuluar se ish-duhanxhinjtë në fakt janë më pak nervozë sesa ata persona që ende konsumojnë cigare. Çdo i pesti duhanxhi pohon që thith tymin e cigares për të qenë më pak nervoz, por nga vështrimi shkencor kjo nuk ka kurrfarë efekti. Shkencëtarët kanë matur nivelin e shqetësimeve te 500 duhanxhinj, nga të cilët dis ...

Read more

Specialisti për embrione: “Muslimaneja” gruaja më e ndershme (pastër) …

U konvertua në Islam specilaisti i embrioneve me kombësi çifute Robert Gajlhin, ishte mahnitur nga ajetet kur’anor që shpjegojnë kohën e pritjes së gruas së shkurorëzuar. Ai ishte i cili kaloi jetën e tij në çështje të cilat sqarojnë gjurmën të cilën e lë burri në gruan gjatë marrëdhënieve intime, ku erdhi në përfundim pas një mundi të madh se ajo gjurmë e cila lihet në gruan prej burrit do të zhduket nga t ...

Read more

Pemët më të mira për diabet

Diabeti është sëmundje autoimune tek e cila personi ka nivel të lartë të sheqerit në gjak sepse trupi nuk prodhon sasi të mjaftueshme të insulinës ose sepse qelizat nuk reagojnë në insulinën e prodhuar. Ushqimi me pak sheqer dhe yndyra ndonjëherë mund të shkurtojë kënaqësi të shumta. Ekspertët një kohë kanë konsideruar që diabetikët nuk duhen të hanë pemë, por dëshmitë e sotme sugjerojnë të kundërtën. Ekspe ...

Read more

Ekinacea forcon imunitetin dhe mbron nga viruset

Marrja e ekstraktit të ekinaceas redukton rrezikun nga sëmundjet virusale për 60 për qind, ndërsa vepron edhe tek infeksionet kronike të sistemit të frymëmarrjes dhe te kanalet urinare, zbulon studimi. Ilaçi bimor ekinacea është shtesë e shkëlqyeshme e ushqimit për njerëzit me imunitet më të dobët të prirë për ftohje dhe sëmundjet virusale, ka zbuluar studimi i Universitetit Cardiff në 750 persona. Ekinacea ...

Read more

Macet parandiejnë termetet !

Mbatja e maceve në shtëpi është e lejuar, pasi Ebu Hurejra radijAllahu anhu mbante mace dhe Pejgamberi alejhi selam nuk ia ndaloi dhe për këtë shkak edhe e quajti Ebu Hurejre (baba i maceve). Shkencëtarët kanë vënë re se afro 70 lloje qeniesh të gjalla janë në gjendje "të bëjnë punën" e sizmografëve dhe një ndër vendet e para midis tyre e zënë macet e zakonshme shtëpiake. Historia njeh shumë raste kur në vi ...

Read more

Mësimi përmendësh i Kur’anit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor

Mësimi përmendësh i Kur’anit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor, tregojnë disa hulumtime të bëra në Arabinë Saudite. Sipas ueb sajtit Nurullah, Dr Ibrahim bin Saleh Sani, profesor i psikologjisë në universitetin Muhammad bin Saud në Riad, ka kryer një hulumtim që shqyrton se si mësimi përmendësh i Kur’anit mund të përmirësojë shëndetin mendor. Rezultatet tregojnë se ata që kanë mësuar përmendësh një ...

Read more

Ja pse Pejgamberi alejhi selam na ka porositur t’i tundim çarçafët para gjumit?

Shikoni insektin në foto! Insekti është zmadhuar mijëra herë në mikroskop. Bëhet fjalë për morra që kryesisht jetojnë në batanije, çarçafë dhe jastëkë, ndërsa larja dhe pastrimi i këtyre nuk ndikon tek ato insekte. Në përgjithësi ushqehen me qelizat e vdekura që bien nga lëkura e njeriut. Njëra nga gjërat që shkatërron ato është që çarçafët apo batanijet të ekspozohen në diell. Ndërsa mënyra e dytë shumë ef ...

Read more

Eshtrat shërohen më vështirë te duhanpirësit

Zbulimet e hulumtimit të bërë në Britaninë e Madhe tregojnë shërimin më të ngadalshëm të frakturave te duhanpirësit.   Hulumtuesit e Universitetit Linkoln kanë analizuar mostrat e qelizave amë që janë përgjegjëse për shërimin e kockave, dhe këto mostra janë marrë nga 50 duhanpirës dhe joduhanpirës të cilët kanë pasë thyrje të kockave të këmbëve, shkruan portali Pliva.   Është dëshmuar se qelizat a ...

Read more

Përse disa njerëz trashen kur lënë duhanpirjen ?

Studimet kanë shfaqur se lënia e duhanit sjell deri të rritja e peshës nga katër deri në pesë kilogram mesatarisht dhe atë gjatë vitit të parë të jetës pa duhan.   Megjithatë, sipas hulumtimeve në Spitalin Universitar të Cyrihut, ish duhanpirësit nuk hanë më shumë se zakonishtë ushqim, kështu që ky nuk është shkaku i trashjes.   Profesori Gerhard Rogler thotë se ai dhe kolegët e tij kanë gjetë një ...

Read more

Keni dhembje të nyjeve, reumë ? Ju vjen në ndihmë vaji nga specat e kuq djegës

Vaji përgtitet nga specat e kuq djegës dhe ndihmon shumë të radikulitet, miozitet, neuralgjitë, reuma dhe dhembjet në nyje. Vaji nga specat djegës bën pjesë në grupin e vajrave iritues dhe nxehtësi dhënës. Ka veprim ngacmues: zgjeron kapilarët, fuqizon qarkullimin e gjakut në shtresat e epërme të lëkurës, fuqizon metabolizmin e vitaminave dhe vepron në aktivizimin e proqeseve regjenerative të epidermës së l ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top