Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Lajme nga Mjeksia (Page 2)

Përfitime shëndetësore nga namazi sipas të dhënave shkencore /Foto/

Namazi është urdhër i All-llahut për çdo musliman e muslimane. Në urdhrat e Zotit ka shumë urti e ka shumë dobi. Padyshim se edhe në ndalesat e Tij ka shumë dëme. Një pjesë e këtyre dobive dhe dëmeve sot janë vërtetuar nga specialistët. Islami i ka kushtuar një rëndësi të posaçme ruajtjes së shëndetit të njeriut ,një gjë të tillë që nuk ia ka kushtuar asnjë fe. Feja jonë, namazin që është prej ibadeteve më ...

Read more

Çaji i gjelbër për rënie në peshë (dobësim)

Të gjithë e dimë se japonezët kanë shtat të hedhur, madje edhe në moshë të shtyre dhe kjo thuhet se është pasojë e sasisë së madhe të peshkut pa të cilën tryeza japoneze nuk mund të paramendohet. Mirëpo kjo nuk është e tëra thonë studiuesit nga Tokio dhe nga Gjeneva,të cilët kanë ardhur deri te një përfundim epokal. Çaji i gjelbër, një pije tradicionale japoneze, përmban një antioksidant unik, i cili është ...

Read more

Pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera

Jeni të pikëlluar? Mund t’ju duhen deri në pesë ditë për ta kthyer disponimin. Pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera, pohon hulumtimi. Hulumtuesit kanë zbuluar se kjo është për shkak se pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera, duke përfshirë turpin, befasinë, acarimin apo edhe monotoninë. Pikëllimi zakonisht shkon bashkë me ngjarjet që kanë lënë gjurmë të madhe, si vdekja apo ...

Read more

Ramazani dhe truri

Muajin e Ramazanit lirohen disa substanca opioide nga truri: B enkefalina, B endorfina  që janë më të forta se morfiumi 20 herë. Gjë që në organizëm shkakton eufori, çiltërsi, ndalje te dhembjeve, kënaqësi shpirtërore dhe trupore. E të gjitha këto e lehtësojnë agjërimin edhe në ditë të gjata dhe të lodhshme. Agjërimi ndikon në induktimin e gjumit të thellë, që është e preferuar për moshat e shtyra të agjëro ...

Read more

Ramazani dhe elementi ”Mg” (Magnezi)

Elementi ''Mg'' gjatë agjërimit që në ditën e tretë arrin vlera të larta në organizëm, element i cili i tretë ateromat (pllakat yndyrore në enë gjaku)  të cilat janë si shkaktar të sëmundjeve cerebrovaskulare, poashtu sulmeve në zemer si infarkti, angina, etj. Rritja e ''Mg'' gjithashtu ka efekt antibakterial, duke  e rritë imunitetin. Mundëson hyrjen e natriumit dha kaliumit , në membranën qelizore duke ve ...

Read more

Ramazani shton kujdesin ndaj rrezikut të kripës

E përdorë kripën në ushqime për shije shtesë? Pergjigja juaj eshte, Po. Por sa sasi e kripës është e mjaftueshme për trupin tonë? Pergjigja juaj me siguri është 'Nuk e di'. Kripa nuk është  ushqim! Andaj nuk duhet menduar se deri sa ka Natrium, apo Klor e gjëra të tilla, ejani tani ta marrim pa kontrollë. Kripa nuk ka vlera ushqimore. S’ka vitamina, s’ka minerale organike, s’ka asnjë lloj vlere ushqimore. P ...

Read more

Agjërimi – Çelsi për pastrim të brendshëm

Kujto që të gjitha kemikalet inorganike duhet të largohen nga trupi jonë ose ato mund të shkaktojnë dëme të mëdhaja. Nëse forcat tua energjike zvoglohen shumë ajo nuk mund ti largoj këto kemikale përmes organeve eliminuese. Ato mbesin në trup dhe shkaktojnë dëmtime të organizmit në të ardhmën. Nëse neve deshirojmë t’i largojmë këto helme nga trupi atëherë neve duhet të agjërojmë. Duke agjëruar neve iu japim ...

Read more

A nuk është agjërimi zbulimi më i mirë i shekujve modern ?

Cili është zbulimi më i madh i këtij shekulli modern? Zbulimi i vezëve te dinouserëve në malet e Mongolisë, për të cilët shkencëtarët mendojnë se janë të vjetra 10,000,000  vjet më parë? Ora me kohë radioaktive me të cilën Prof. Lane nga Universiteti Tuft,  llogariti se mosha e tokës është 1,250,000,000 vite? Aeroplanët? Laserat? Televisioni? Radio? Kompjuterat? Telefonat? Automobilat? Zbulimi më i madh i k ...

Read more

Gabimet që bëni kur hani mëngjes

Vezët e skuqura- mos e skuqni vezën në tigan. Përpiquni ta vendosni në tostierë, pa vaj gatimi për rreth 2-3 minuta dhe kaloritë që do të merrni, do të jenë më të reduktuara. Kafe dhe kos-përzieni kafe të ftohtë dhe kos në mikser duke krijuar një masë të vetme. Është më e shijshme dhe sigurisht kurseni kohë Drithëra- hidhni në fillim qumështin pastaj drithërat. Rekomandohet gjysmë filxhan qumësht dhe një lu ...

Read more

Hedhja e kupave në mjekësinë Kineze

Hedhja e kupave është një formë e mjekësisë alternative kineze, ku kupat vendosen mbi lëkurë. Këto kupa me origjinë nga Lindja e Largët kanë mbi 5000 vjet që përdoren, por kohët e fundit kanë nisur të preferohen edhe nga njërëzit e famshëm. Kjo metodë përdoret prej mijëra vitesh për të shëruar të gjithë ata që kanë probleme me ftohjen apo dhe me shqetësime të tjera. Kupat i gjejmë në materiale të ndryshme. ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top