Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Lajme nga Mjeksia (Page 10)

Harta trupore e emocioneve !!

Një  grup shkencëtarësh nga Finlanda u kërkuan njerëzve  që  të  lokalizojnë  se në  cilën pjesë  të  trupit ata ndjejnë  emocionet e ndryshme, dhe ata gjetën se rezultatet ishin befasishtë  të  njejta madje edhe në  kultura të  ndryshme, pra vendi nuk ndryshonte. A është  e mundur që  ju të  shprehni emocionet vetëm në fytyrë ? Një  studim sugjeron se përderisa njerëzit kanë  vëmendjen vetëm në emocionet e ...

Read more

Studimet e reja pohojnë se ushqimi i shpejtë shkakton përtacinë !

Edhe pse shumë prej neve kanë përjetuar ndjenjën e përtacisë pas shumë shujtave të ushqimit, hulumtuesit nga Kalifornija thonë se studimi i tyre tregon se marrja e vazhdueshme e ushqimit të përpunuar dhe pesha e tepruar trupore bën që njerëzit të jenë të lodhur dhe joaktiv, që është e kundërta e asaj që besohet se përtacia shpie në mbipeshë.   Hulumtuesit nga Univerziteti i Kalifornisë - Los Angjeles ( ...

Read more

Unë jam mjek, kujt ti kërkoj falje !!?

Më thoni, kujt duhet ti kërkoj falje për këtë? Në këtë cmenduri të përgjithshme, në një sistem të vlerave të crregulluara, kujt ti arsyetohem për këtë titull nderi? E di që edhe kështu krejt cfarë do mundë të thoja, pa marrë parasysh sa shumë e vërtetë është, do dukej si fjalë e zbrazët për netët pa gjumë, për mijëra faqe të lexuara librash, për kohën që më nuk mundë ta kthej. Mjekësia ishte zgjedhja ime, d ...

Read more

‘’20’’ Gjëra që nuk I keni ditur…!??

Ju prezantojmë një listë prej 20 gjërave të rastësishme të cilat ju mundë të mos I keni ditur rreth trupit njerëzorë, ushqyeshmërisë dhe ushtrimeve, mardhënieve seksuale, sëmundjes, dhe shëndetit. Larja e hundës me ujë të kriposur ju mban të shëndetshëm dhe largon simptomet e alergjisë. Qentë mundë të nuhasin kancerin dhe nivelin e ulët të sheqerit në gjak. Njerëzit që hyjnë në shtëpi nga dera e cila është ...

Read more

PSE MJALTI NUK PRISHET KURRË ?

“Zoti yt i dha instikt bletës: Ndërto shtëpi nëpër male (kodra), nëpër pemë (drunj) dhe nëpër kulmet që ata (njerëzit) ndërtojnë. Pastaj ha nga të gjitha llojet e frutave e më pas ndiq rrugët e nënshtruara (mësuara) të Zotit tënd. Nga barqet e tyre (të bletëve) del një lëng (pije) me ngjyra të ndryshme. Në të ka shërim për mbarë njerëzinë. Me të vërtetë në të ka argument për një popull që mendon thellë.” (N ...

Read more

Fuqia mahnitëse shëruese e maceve !??

Macet janë kafshët shtëpiake më të popullarizuara në botë.  Kjo mundë të jetë pasi macet posedojnë një pavarësi të mrekullueshme, duke kërkuar vetëm nevojat bazë siq janë ushqimi dhe strehimi për të jetuar kënaqshëm. Për dallim nga qentë të cilëve duhet dhënë dashuri të vazhdueshme dhe vëmëndje nga pronari i tyre, macet japin përshtypjen e fuqihme se janë të pavarura, duke marrë apo zgjedhur se kur ato kërk ...

Read more

Për 24 orë në trupin tuaj…!??

Kapakët e syve do levizin - 23. 040 herë Zemra do rrahë - 100. 000 herë Mushkëritë do frymëkëmbejnë ajrin - 23. 000 herë Veshkat do filtrojnë - 1. 500 litra gjak Lukthi do prodhojë - 2 litra thartësirë '' Po edhe në veten tuaj (ka argument). A nuk po e shihni ?'' ( Kur'an, Dharijat, 21) Allahu i Lartësuar thotë duke na përkujtuar vazhdimisht: "A nuk menduan ata në veten e tyre...'' (Kur'an, Rrum, 8). Përkth ...

Read more

Cila është metoda më e mirë e kryerjes së nevojës fiziologjike?

A keni menduar se ndoshta ju veproni gabimishtë !?? Në fund doli se civilizimi Perëndimorë ka kryer nevojën në mënyrë të gabuar për gjenerata me rradhë. Bazuar në shkencëtarët e Univerzitetit të Stanfordit, Klinika e dyshemesë së Pelvikut, ne do duhej të qëndronim galic, dhe jo të ulemi (e cila edhe është shumë e kuptueshme nëse përkujton se cfarë tradite kanë pasur të parët tanë sa i përket adeteve të nevo ...

Read more

FAKT SHKENCOR: PSE GOMARËT SHOHIN DJAJTË NDËRSA GJELAT E FUSHËS SHOHIN ENGJËJT?

T`a dëgjosh këtë thënie profetike, ka prej njerëze që thonë: Besojme vetëm në atë që shohim, të tillët do t`a quanin bestytni një thënie të tillë. Mirëpo shkenca vërteton se këto fjalë janë të një standarti tepër të lartë për tu përfillur prej saj. Në fakt kemi të bëjmë me një mrekulli shkencore. Aftësia e sistemit të shikimit të njeriut është e limituar. Gjithsesi krijesa të ndryshme kanë nivele të ndryshm ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top