Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Këshilla mjeksore (Page 3)

Lëngu i rrushit, shërues universal

Krahas veçorive që përmendëm më sipër, lëngu i rrushit ka edhe shumë veçori të pazbuluara akoma. Specialistët mendojnë se me anë të vitaminave dhe mineraleve që përmban lëngu i rrushit të mbron nga sëmundjet e zemrës dhe kancerit. I pasur me vitaminat A, B dhe C, kalium dhe hekur, lëngu i rrushit shton rezistencën e trupit ndaj sëmundjeve. Krahas veçorive të njohura përbërësit antioksidues të tij pengojnë k ...

Read more

Farat e lulediellit, dhe të mirat e tyre

Farat e lulediellit janë ndoshta më të njohura nga të gjitha farat ushqimore,ato mund të hahen të papërpunuara, të pjekura ose përdoren për shije të ndryshme gatimesh. Pavarësisht nga kjo, shumë njerëz janë të panjohur me të mirat e të ngrënit fara luledielli. Shkurtimisht po japim vetitë e tyre të cilat janë njëburim i fuqishëm e i pasur me vitamina e minerale. Një burim i pasur me Vitamina E Vitamina E ës ...

Read more

Mjete shtëpiake për zbutjen dhe largimin e dhembjes së dhëmbit

Në qoftë se ke dhimbje të dhëmbit, është mirë që të konsultohesh me dentistin para se gjendja të përkeqësohet. Dhe gjithashtu mund të provosh këto mjekime shtëpiake. Biber dhe Krip – kripa e përzier me biber mund të përdoret kur dhëmbi bëhet senzitiv, pasi që të dyja kanë përbërës antibakterial dhe anti-inflamator. – Përziej sasinë e njejtë të kripës dhe biberit dhe disa pika ujë në mënyrë që të formohet nj ...

Read more

Efektet shëndetësore të pjeprit

Pjepri është një ndër frutat më të shëndetshëm. Ai njihet për vetitë e tij antistres, lufton të nxehtin dhe parandalon plakjen. Pjepri ka plot vlera ushqyese dhe ndikon pozitivisht te kockat dhe lëkura, duke u kujdesur edhe për ngjyrën e kësaj të fundit gjatë verës. Disa nga vetitë e shëndetshme të pjeprit janë: Është antistresues Sipas një studimi kryer në Itali ai atribuon vetitë kundër stresit antioksida ...

Read more

Ramazani muaj i ndryshimit – Analizë psikologjike

Dr. Salah Rashid Muaji i madhëruar i Ramazanit, konsiderohet ndryshe edhe si muaj i ndryshimit. Po çfarë ngjet me ne përgjatë një muaji agjërim? 1 – Riprogramim i përgjithshëm i trupit. Psikologët dhe studiuesit pohojnë se çfarëdo sjelljeje që përsëritet nga 6 deri 21 herë, mund të shkaktojë ndryshim rrënjësor në jetën e njeriut. Gjatë muajit të Ramazanit, myslimani agjëron 29-30 ditë, që do të thotë një nd ...

Read more

DOBITE MJEKESORE TE AGJERIMIT NE RAMAZAN DHE DALLIMI MES AGJERIMEVE TJERA ( II )

Pjesa kryesore e literaturës thekson se agjërimi i Ramazanit është i sigurtë për pjesën më të madhe të pacientëve me diabet me edukim të duhur dhe menaxhim diabetik. Shumica e NIDDM pacientë jo insulinë varës mund të agjërojnë në mënyre të sigurt gjatë Ramazanit. Pacientët me IDDM insulinë varës të rastit të cilët insistojnë ne agjërimin gjatë Ramazanit munden gjithashtu të agjërojnë nëse janë në menaxhim t ...

Read more

DOBITE MJEKESORE TE AGJERIMIT NE RAMAZAN DHE DALLIMI MES AGJERIMEVE TJERA (I)

Shumica e muslimanëve nuk agjërojnë duke shpresuar përfitimet shëndetësore, por  motiv i agjërimit të tyre është se ajo ka qenë e paracaktuar për ta në Kur'an nga ana e Allahut. Agjërimi në përgjithësi përdoret në mjekësi për arsye shëndetësore, duke përfshirë menaxhimin e peshës ,rregullimin e aparatit te tretjes dhe për uljen e lipideve(yndyrës). Ky agjërim dallon nga agjërimet tjera dhe dietat që bëhen p ...

Read more

Ramazani – Shqisat, trakti trëtës dhe efekti kancerogjen

Zorrët pushojnë, dhe helmet qe arrijnë përmes zorrëve në melçi, prej aty në gjak e pastaj në tru, tanimë në Ramazan kemi më pak ankthe, kemi më pak drepresion poashtu kemi detoksifikim. Andaj shqisat bëhet më vigjilente, dhe aromën e ndiejmë edhe nga larg. S’ka organ, s’ka qelizë dhe  s’ka proçes biokimik në të cilin nuk ndikon agjërimi. Ka ndikim në tretje, lukthi qetësohet, qelizat e dobësuara dhe të dëmt ...

Read more

Ramazani dhe ndikimi në mëlçi dhe hipotalamus

Laboratori qëndror  Melçia që kryen mbi 500 funksione pushon gjatë agjërimit 4 deri në 6 orë. Ky organ punon gjithë vitin pandërprerë dhe ja agjërimi i mundëson të pushoj. Ramazani e bën rregullimin e bioritmit te njeriu. Njeriu i ka afër 10 mijë qeliza që ndodhen në hipotalamus, qendër e cila ndodhet diku 3 cm pas syve,  këto e rregullojnë sisitemin tonë bioritmik (në saje të tyre i dijmë ditët, muajt, vit ...

Read more

Ramazani dhe sheqeri në gjak

Dr Nouman, dr. Frumisan e shumë tjerë vërtetuan se agjërimi ka vlera të medha, ku e quajtën agjërimin edhe si operues pa brisk. Një pacient musliman erdhi me diabet, dhe e pyeti mjekun se a bën të agjëroj, Dr. Nouman nuk  i tha jo, por pas një studimi të gjatë, ai arriti këto rezultate mahnitese. Dr. Nouman nga SHBA bëri hulumtime në Marok, Francë, Telaviv te njerëzit e shëndoshë. Bëri analiza tre ditë para ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top