Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Hixhame

A PRISHET AGJERIMI ME PRAKTIKIMIN E HIXHAMES?

Nxjerrja e gjakut me anë të hixhames! Dijetarët Islam në lidhje me daljen e gjakut nëpërmjet hixhames kanë dy mendime: Një grup prej tyre janë të mendimit se dalja e gjakut me anë të hixhames nuk e prish agjërimin; këtë mendim e kanë Hanefitë, Malikitë dhe Shafitë, këta janë argumentuar me hadithin e Ibnu Abasit se Profeti salallahu alejhi ue selem, ka bërë hixhame kur ka qenë agjërueshëm dhe me ihram" . Bu ...

Read more

Hixhami – hedhja e kupave gjatë agjërimit ?

Profeti alejhi selam ka hedhur kupa, edhe kur ka qenë agjërueshëm.               Megjithatë nëse ky veprim çon në dobësimin e personit, atëherë është i papëlqyeshëm.                                                                                                                       Thabit El Bunani ka pyetur Enesin, nëse e konsideronin të papëlqyeshme apo jo hedhjen e kupave në kohën e Profetit alejhi sela ...

Read more

Hixhama dhe masazha i dëbojnë/përzënë exhinët nga trupi

Hixhama Hixhama është sunnet (traditë) e Pejgamberit alejhi salatu we selam, dhe përgjithësisht njëra nga ilaçet më të mira, kur bëhet fjalë për shëndetin fizik, por edhe për ato sëmundje që shkaktohen nga ndikimi i xhinëve (shejtanëve) si sihri, mësyshi, ograku. Posaqërisht është e nevojshme dhe efektive te rastet e vjetra. Te disa pacientë ndodhen numër i madh i xhinëve, të cilët kanë kaluar një kohë të g ...

Read more

Hixhameja dhe vlerat e saj

Profeti alejhi salatu we selam ka thënë: “Natën e Israsë nuk kalova pranë ndonjë prej banorëve të qiellit veçse më ka urdhëruan për të bërë hixhame.” Ndërsa në një transmetim “më thanë: urdhëro umetin tënd për hixhame.” Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botrave, kurse paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata të cilët tra ...

Read more

Urtësia e kryerjes së hixhames në ditet e caktuara 17, 19, 21 hixhër (kalendarit hënor)

Kohëve të fundit është zbuluar se ekziston lidhja në mes fazëve të Hënës dhe baticës e zbaticës në dete, oqeane, lumenj dhe liqene. Pra, graviteti hënor vepron në Tokë. Kjo shprehet edhe te njeriu i cili është i përbërë 70-75% nga uji. Hëna e plotë paraqitet ditën e 17, 19 dhe 21 të muajit hënor dhe atëherë vie deri te batica dhe zbatica për 80% e më tepër. Për këtë Pejgamberi salAllahu alejhi we selam ka k ...

Read more

18. Ku mundë ta bëj hixhamen dhe me cfarë kostoje ?

Hixhamen mundë ta bëni në Qendrën për Hixhame në Preshevë për vendasit, ku si për gjininë mashkullore ashtu edhe për atë femërore janë në disponim profesionistë Mjekësorë me përvojë shumëvjeqare në lëminë e mjekësisë në përgjithësi dhe terapisë me hixhama në veqanti. Gjithashtu edhe për të interesuarit për hixhame jashtë vendit, në rajon pra nga Kosova dhe Maqedonia organizojmë shkuarjen në vendet e tyre, k ...

Read more

17. Duhan-pirja dhe Hixhama

Duhan-pirja dhe Hixhama Tymi I duhanit përmban më shumë se 4000 lloje të ndryshme të kemikalieve të dëmshme si tar, nikotinë, benzene, monoksid karboni dhe cianid. Po pra edhe cianid, I cili ishte përdorë nga rezhimi I nazistëve më vitin 1940 për ti egzekutuar njerëzit në dhoma me gaz. behët I rrezikshëm kur nxehet në temperaturë përkatëse dhe kur është I koncentruar mundë ta mbysë njeriun për disa minuta. ...

Read more

16. Prolapsi I diskut vertebral dhe Hixhama

Prolapsi I diskut vertebral dhe Hixhama Dhembja nga prolapsi I dikut vertebral ka të bëj me shtyllën kurrizore/shpinën dhe kontribuon në një jetë mizerje për atë që vuan nga ky problem. Shumë njerëz ndjejnë dhembje të madhe deri sa disa të tjerë madje mbeten të paaftë. Disqet normale të shtyllës kurrizore janë të ngjashme me jastukët që kanë një formë përkatëse dhe që ndodhen ndërmjet vertebrave (unazave). ...

Read more

15. Steroidet anabolike dhe Hixhama

Steroidet anabolike dhe Hixhama Shume prej nesh punojnë dhe ushtrojnë shumë rëndë për të arritur një fizikus elegant dhe të shëndetshëm. Sidoqoftë, ka njerëz të cilët nuk kanë durimin për të kaluar në këtë rrugë graduale dhe kështu gjejnë rrugë tjetër për të arrite të ashtuquajturën ‘trup perfekt’. Po unë po flas për steroidet anabolike/androgjenike, një ilaq mrekullibërës për sytë e atyre që nuk ushtrojnë ...

Read more

14. Humbja e flokëve dhe Hixhama

Humbja e flokëve dhe Hixhama Modeli mashkullor i tullacërisë është njëra nga format më të shpeshta të humbjes së flokëve dhe e cila normalishtë ndodhë tek mashkujt. Njihet gjithashtu si humbja gjenetike e flokëve apo alopecia androgjenike. Humbja e flokëve normalishtë ndodhë ngadal; zakonishtë fillojnë të vërejnë zhveshje të flokëve në maje të kokës. Varësishtë nga shëndeti i individit, shumë fillojnë të sh ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top