Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Articles posted by MjekuM (Page 5)
MjekuM

Number of Entries : 448

Shejtani dhe Egoja !

Kur Ademi dhe Havaja, prindërit tanë, prej të cilëve, buron tërë lloji njerëzor, e hëngrën pemën e ndaluar, ishte çfarë ishte ajo, e dimë ne të gjithë, sipas asaj që na tregon Allahu i Lartëmadhërishëm në Kuranin Fisnik, se këtë konspiracion e përgaditi Iblisi, djalli, i cili në esencë është xhinn. Pra ai i mashtroi njerëzit e parë, duke ua përkujtuar përjetshmërinë, pavdekësinë, pasi e dinte ai, se krijesa ...

Read more

Shpenzoni shumë kohë në telefonin tuaj? Ja si ndien fëmijët tuaj për këtë

Këto shifra që do sjellim na tregojnë se si telefonat ndikojn në marrëdhëniet njerëzore Një studim global zbuloi që fëmijët ndjehen të parëndësishëm kur prindërit e tyre kalojnë shumë kohë në telefonat e tyre celular. Anketa është bërë nga kompania Teknologjike AVG dhe janë përgjigjur më shumë se 6.000 fëmijë të moshës 8 deri 13-vjeç nga Brazili, Australia, Kanadaja, Franca, Britania e Madhe, Gjermania, Rep ...

Read more

A po bënë Sapuni Antibakterial më shumë dëm sesa mirë?

Triclosan që gjendet në sapunet antibakteriale, është ndaluar në një shtet të SHBA-së. Hulumtimet tregojnë se përdorimi i sapunit antibakterial ndryshon përbërjen dhe popullatën e bakterieve në lëkurë, kjo në fakt mund të nxit më shumë shqetësime shëndetësore - në veçanti te fëmijët. "Në një farë mënyre, përmes marketingut ose keqinformimit, ne jemi mësuar të besojmë se në qoftë se ne shpëtojm prej bakterev ...

Read more

Përfitime shëndetësore nga namazi sipas të dhënave shkencore /Foto/

Namazi është urdhër i All-llahut për çdo musliman e muslimane. Në urdhrat e Zotit ka shumë urti e ka shumë dobi. Padyshim se edhe në ndalesat e Tij ka shumë dëme. Një pjesë e këtyre dobive dhe dëmeve sot janë vërtetuar nga specialistët. Islami i ka kushtuar një rëndësi të posaçme ruajtjes së shëndetit të njeriut ,një gjë të tillë që nuk ia ka kushtuar asnjë fe. Feja jonë, namazin që është prej ibadeteve më ...

Read more

Do të zgjedhësh Xhenetin apo Zjarrin?

Ndëshkimi në Suren Kamer Surja Kamer, na ofron modele të ndryshme njerëzish të cilët u shkatërruan përfundimisht nga Zoti. Herë pas here, përmenden ajete të tilla: "Ne e kemi bërë atë si shenjë, por a ka kush që ia vë veshin?" (Kamer, 15) Surja Kamer, na bën thirrje që t'a njohim Zotin nga pasojat e zemërimit dhe ndëshkimit të tij. Menjëherë pas sures Kamer, vjen surja Rahman, e cila bën thirrje që Zotin t' ...

Read more

Xhenseni (Ginseng)

Panax ginseng. Mayer (xhenseni) Xhenseni (Ginseng) është një tjetër bimë e çmuar në Mjekësinë Tradicionale Kineze, gjë që është pranuar gjerësisht edhe nga perëndimi për rritjen e imunitetit, për shtimin e energjisë dhe për të luftuar impotencën. Megjithatë kjo bimë është përdorur tradicionalisht për të luftuar kancerin. Studimet kanë treguar se ekstrakti i xhensenit ka potencial në parandalimin e kancerit ...

Read more

Çaji i gjelbër për rënie në peshë (dobësim)

Të gjithë e dimë se japonezët kanë shtat të hedhur, madje edhe në moshë të shtyre dhe kjo thuhet se është pasojë e sasisë së madhe të peshkut pa të cilën tryeza japoneze nuk mund të paramendohet. Mirëpo kjo nuk është e tëra thonë studiuesit nga Tokio dhe nga Gjeneva,të cilët kanë ardhur deri te një përfundim epokal. Çaji i gjelbër, një pije tradicionale japoneze, përmban një antioksidant unik, i cili është ...

Read more

Hixhame (terapi me kupa)

Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka urdhëruar praktikimin e lëshimit të gjakut (hixhame): ''Nuk ka ilaç që mund të krahasohet me lëshimin e gjakut dhe hixhamen.'' Hadithin e transmeton Buhariu. Buhariu ka shkruar pët këtë sferë në kapitullin mbi lëshimin e gjakut.Tregohet se një beduin i është ankuar Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve selem, për kokëdhimbje të madhe, e ku i është përgjigjur “B ...

Read more

Fara e zezë (el-habbetu es-sevda)

Kjo është bimë e zakonshme e zezë e familjes së grunajave, kërcelli i së cilës rritet nga 40 deri 60 cm. Kjo bimë ka gjethe të ndara mirë dhe lule të kaltra. Nga ato dalin fara të zeza të vogla kënddrejta, të cilat njihen gjithashtu si farë e bekuar ose farë e zezë. Kjo bimë është përdorur para më shumë se dy mijë vjetëve. Ebu Hurejre, radijAllahu anhu, ka treguar se i Dërguari i Allahut, alejhi salatu we s ...

Read more

Pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera

Jeni të pikëlluar? Mund t’ju duhen deri në pesë ditë për ta kthyer disponimin. Pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera, pohon hulumtimi. Hulumtuesit kanë zbuluar se kjo është për shkak se pikëllimi zgjat 240 herë më shumë se emocionet e tjera, duke përfshirë turpin, befasinë, acarimin apo edhe monotoninë. Pikëllimi zakonisht shkon bashkë me ngjarjet që kanë lënë gjurmë të madhe, si vdekja apo ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top