Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
You Are Here: Home » Articles posted by MjekuM (Page 4)
MjekuM

Number of Entries : 448

Ftoi “mbret” i vjeshtës, shëron disa sëmundje…

Dobitë ushqyese dhe mjekësore të ftoit për njeriun ende nuk janë të studiuara mirë por, nga të dhënat e deritanishme të shkencës del në pah se ftoi në dallim nga molla dhe dardha ka disa përparësi në drejtime të ndryshme. Ndonëse cilësohet si një frut me pak kalori, përmban antioksidantë poli-fenolike jetike. Lëndët catechin dhe epicatechin që ndodhen në frutin e ftoit mënjanojnë ose mbrojnë mukozën e apara ...

Read more

Çfarë shfaqë gjuha për shëndetin tuaj !?

Gjuha është një ndër pjesët e organizmit e cila shfaq shumë detaje për shëndetin tonë. Gjuha dhe gjendja në të cilën ajo ndodhet tregon nëse frymëmarrja e personit mban erë të keqe, thonë dentistët. “Gjuha që nuk është e njëjtë në të gjithë sipërfaqen fsheh më shumë baktere, të cilat japin një erë të keqe të gojës”, thotë Harold Katz, dentist në “The California Breath Clinics”. Në librin e tij të fundit, “B ...

Read more

Vuani nga kapsllëku ? – Ja çfarë duhet të bëni …

Kapsllëku është një simptomë dhe jo një sëmundje. Ai mund të shkaktohet nga shumë faktorë të ndryshëm. Disa prej shkaqeve më të zakonshme të kapsllëkut janë, ushqimi i dobët, abuzimi me laksativ, shtatzënia, çrregullimet hormonale, hemorroidet etj. Ilaçi më i mirë që këshillohet për të kuruar këtë simptomë është ai i përbërë prej frutave, pra gjendet në natyrë. Zgjidhja më e mirë për problemin e kapsllëkut ...

Read more

Si ti trajtoni hemoroidet me hudhër dhe vaj ulliri ?

Merrni një thelb hudhër dhe shpojeni në 24 vrima më shumë apo më pak me gjilpërë sterile.  Pastaj zhyteni në vaj ulliri dhe lëreni të qëndroj në të për 24 orë. Këtë thelb hudhre pastaj e vendosni brenda anusit (vrimës së pasme) natën dhe flini. Te nesërmen në mëngjes, do ta nxirrni jashtë me ndihmën e jashtëqitjeve tuaja. (Tek shtatëzenat paraprakisht duhet bërë një konsulte me gjinekologun para përdorimit ...

Read more

Si ta gjej lumturinë bashkëshortore?

Nuk ka të lumtur përpos se atë që Allahu e lumturon. E kur Allahu dëshiron që një burrë ta bëj të lumtur me gruan e tij, dhe një grua ta bëj të lumtur me burrin e saj, i furnizon me lutjepërpara martesës. Pra, përpara se të biejnë në përgjegjësit e jetës bashkëshortore dhe në ruajtjen e emaneteve, Ai – i madhëruar qoftë – ua hapë dyertë e duave, lutjeve dhe përgjërimeve. E më pas ata i gjen duke kërkuar nga ...

Read more

“10” fjalë që shkatërrojnë fëmijën tënd

Vërtet, shumë nga nënat dhe baballarët, përgjatë prindërimit të tyre, ndaj fëmijëve të cilët u kanë ardhur në jetë përdorin një stad jo të avancuar të mirësjelljes komunikative dhe bashkëvepruese me ta. U drejtojnë fëmijëve fjalë, të cilat, fare nuk u kushtojnë rëndësi dhe nuk i vënë në llogari se ç’janë e ç’cilësi përbëjnë ato në esencën e tyre. E kështu, ata nuk e arrijnë dot synimin e natyrshëm edukues e ...

Read more

Shtatë fjalë të cilat gruaja dashuron t’i dëgjojë prej teje …

Gruaja është krijuar nga Allahu, qetësi, ngrohje, prehje, frymëzuese dhe fabrikë e dashurisë. Ajo sipas krijimtarisë dhe formësisë së saj, është përplotë emocione, ndaj dhe, për të bashkëvepruar mrekullueshëm me të, pa mëdyshje që nevojiten aftësi, strategji dhe njohje të artit bashkëveprues. Unë, lexuesi im, do t’i paraqes më poshtë, 7 fjalë, të cilat gruaja yte shprehë shumë dëshirë që t’i dëgjojë ato, na ...

Read more

Jeta e thjeshtë – spontane

E pyeti Herakliu Ebu Sufjanin për kategorinë e ndjekësve të Profetit (paqja dhe mëshira qofshin mbi të!) duke i thënë kështu: “Njerëzit më të ndershëm dhe besnik që e ndjekin atë, a janë fukarenjë?!” Ai u përgjigj: “Po! Fukarenjtë janë!” (Transmeton Buhariu) E komenti i tij pas kësaj ishte: “Dhe këta janë pasuesit e Pejgamberëve!” Nga atributet e Profetit Muhammed (paqja dhe mëshira qofshin mbi të!) ishin s ...

Read more

“Lëvizja ndërton kuptim”

“Jeta është si një biçikletë, që patjetër i hypuri në të, të jetë këmbëlëvizës i vazhdueshëm, si mënyrë e vetme për të mos pikuar”! – thoshte Albert Einstein! Po edhe diç, patjetër që lëvizja e lëvizësit, të jetë lëvizje e atillë, që shpien, orienton dhe drejton përpara, e jo që hedh në regresion, prapambeturi, prapësi, pandreqshmëri dhe ngecje! Kur ti miku im nuk lëviz, ndërkohë që koha ec e kalon, e baraz ...

Read more

“Depresioni ndërmjet yshtjes dhe të vërtetës!”

E takojmë një djalosh të ri, të goditur me sindromat e depresionit. Disa prej njerëzve i thonë se ai duhet të shkoj e të vizitohet te rukjexhinjët, e disa të tjerë e endin nëpër hajmalia e fallxhorë! E që të dyja rrugët janë rrugë të gabuara, dhe, bindshmërisht po e them se, janë edhe të paefektshme (provojeni do të shihni!) dhe kjo ndodh për një arsye: Sepse depresioni nuk buron nga shpirti, (siç ndodh me ...

Read more

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top