Home
Mjeku Musliman - Shpirti i shendoshë në trup të shendoshë
Arsye të dëshmuara shkencërisht pse duhet të flisni më pak ! Reviewed by Momizat on . Heshtja ndihmon në rigjenerimin e qelizave të trurit Sipas një studimit të vitit 2013 rreth ndikimit të zhurmave të ndryshme në minj, dy orë heshtje në ditë kis Heshtja ndihmon në rigjenerimin e qelizave të trurit Sipas një studimit të vitit 2013 rreth ndikimit të zhurmave të ndryshme në minj, dy orë heshtje në ditë kis Rating: 0
You Are Here: Home » Këshilla mjeksore » Arsye të dëshmuara shkencërisht pse duhet të flisni më pak !

Arsye të dëshmuara shkencërisht pse duhet të flisni më pak !

  • Heshtja ndihmon në rigjenerimin e qelizave të trurit

Sipas një studimit të vitit 2013 rreth ndikimit të zhurmave të ndryshme në minj, dy orë heshtje në ditë kishin ndihmuar në krijimin e qelizave të reja në hipokampus, zonë e trurit që është përgjegjësi për aftësitë e mësimit, kujtesës dhe emocioneve

  • Heshtja i bën njerëzit më kreativ

Truri i njeriut është aktiv edhe kur trupi është duke pushuar.Manager-Keep-their-mouth-shut-1024x680
Gjatë orëve të pushimit, truri i proceson dhe adopton informacionet e marra gjatë ditës. Kur ky proces funksionon mirë, truri e fillon t’i integroj emocionet dhe kujtimet, e rrit imagjinatën dhe i zgjeron aftësitë e njeriut.
Si rezultat i qëndrimit në heshtje, njeriu mund të bëhet më kreativ dhe i hapur.

  • Heshtja liron stresin dhe tensionin

Është e dëshmuar shkencërisht se zhurma e vazhdueshme ndikon në tru, gjë që shpinë në rritjen e nivelit të hormoneve të stresit.
Ndryshe nga kjo, heshtja e ka efektin e kundërt, pasi që mungesa e zhurmës bën që ne të ndjehemi më të qetësuar.
Disa hulumtues që kanë monitoruar ndryshimet në shtypjen e gjakut dhe vlerat e qarkullimit, kanë treguar se dy minuta në qetësi janë më efektive për relaksim sesa dëgjimi i çdo lloji të muzikës.

 

About The Author

Number of Entries : 448

Leave a Comment

© Copyright MjekuMusliman 1435/2014, All Rights Reserved

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes\' \\\\\'MjekuMusiman\\\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Scroll to top